Newsroom

Newsroom

Περιμένοντας το Eurogroup…

Με το βλέμμα στραμένο στο σημερινό Eurogroup, ήταν το σημερινό νευρικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ένα Eurogroup το οποίο, σύμφωνα…

xrimatistirio 212

Με το βλέμμα στραμένο στο σημερινό Eurogroup, ήταν το σημερινό νευρικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ένα Eurogroup το οποίο, σύμφωνα με αναλυτές, μπορεί να δώσει μηνύματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ειδικότερα, στις 11:12, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,17% στις 1.031,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,16% στις 334,48 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,72% στις 132,06 μονάδες.

Το ημερολόγιο αυτής της εβδομάδας μονοπωλείται από το σημερινό Eurogroup, στο οποίο οι Ευρωπαίοι θα δείξουν τις προθέσεις τους για την Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν έχει ολοκληρωθεί όπως αναμενόταν. Επίσης, την προσεχή Τετάρτη ο ΟΔΔΗΧ θα πραγματοποιήσει διπλή δημοπρασία εντόκων (διάρκειας 13 και 26 εβδομάδων) συνολικού αρχικού ενδιαφέροντος 2,25 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία της τρίτης επετείου εξάσκησης των warrants της Alpha bank.

Την Πέμπτη 11/12 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δημοπρασία μακροχρόνιας ρευστότητας από την EKT για τις Ευρωπαϊκές τράπεζες ενώ την επομένη θα ανακοινωθεί η μάλλον τυπική έγκριση της ΕΚΤ για τα πλάνα κεφαλαιακής ενίσχυσης των Ευρωπαϊκών τραπεζών όπως αυτά έχουν υποβληθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών κατά τη διαδικασία των τεστ αντοχής στα τέλη Οκτωβρίου

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής ανάλυσης της Beta Securities, στις 15 συνεδριάσεις που απομένουν για την χρηματιστηριακή λήξη της φετινής χρονιάς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην κάλυψη του χαμένου εδάφους για όσες εταιρίες βρίσκονται κοντά στα κλεισίματα της περυσινής χρονιάς. Η αποτίμηση του Δεκεμβρίου στους ισολογισμούς δεν γίνεται στην τιμή της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του έτους (31/12, η οποία είναι και ημιαργία) αλλά στην μέση τιμή του μήνα. Πέρα από το window dressing το οικονομικό ημερολόγιο παραμένει αραιογραμμένο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…