Newsroom

Newsroom

Περικοπή 700 θέσεων εργασίας στη Tribune

Την περικοπή 700 θέσεων εργασίας, που αντιπροσωπεύουν το 6% περίπου του συνολικού εργατικού δυναμικού της, σχεδιάζει η δεύτερη μεγαλύτερη εκδοτική…

tribune

Την περικοπή 700 θέσεων εργασίας, που αντιπροσωπεύουν το 6% περίπου του συνολικού εργατικού δυναμικού της, σχεδιάζει η δεύτερη μεγαλύτερη εκδοτική εταιρεία εφημερίδων στην Αμερική, η Tribune.Οι περικοπές, κυρίως στο τμήμα της εφημερίδας, έρχεται ενόψει του διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων στον τομέα των εκδόσεων και των επιχειρήσεων μετάδοσης της εταιρείας.

Η Tribune με έδρα το Σικάγο, δημοσιεύει οκτώ εφημερίδες, περιλαμβανομένων των Los Angeles Times και Chicago Tribune, ενώ διαθέτει 23 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Tribune, Πίτερ Λιγκουόρι, απέστειλε memo στους εργαζόμενους στο οποίο έγραφε για την «επιλεκτική μείωση του προσωπικού του τομέα των εκδόσεων…για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης αντοχής των περιοδικών μας».

Ο Λιγκουόρι φέρεται να είπε στους LA Times πως η «πλειοψηφία» των απωλειών θα είναι σε «λειτουργίες που δεν αφορούν τη συντακτική ομάδα». Με άλλα λόγια, θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό οι εμπορικές θέσεις.

Η Tribune που επέζησε πέρυσι από την χρεοκοπία, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, πρόθυμους να αγοράσουν ορισμένους τίτλους εφημερίδων, ιδίως τους LA Times.
Πηγή: Guardian
ΕΘΝΟΣ

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…