Newsroom

Newsroom

Περικοπές μισθών και bonus σε υψηλόβαθμα στελέχη της σχεδιάζει η Volkswagen

Σε σημαντική μείωση των αμοιβών και bonus των υψηλόβαθμων στελεχών της σχεδιάζει να προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, προκειμένου να εκτονώσει την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας, μετά το σκάνδαλο παραποίησης της εκπομπής πετρελαϊκών ρύπων.

570ddb3e1dc524a9748b480b

Η Κάτω Σαξονία, που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της VW, αλλά και οι διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων, ζητούν τη δραστική μείωση ή την κατάργηση των bonus που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη, καθώς η εταιρία καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις σοβαρές συνέπειες του σκανδάλου.

Οι αποζημιώσεις, αλλά και τα δικαστικά έξοδα που θα κληθεί να καταβάλει η Volkswagen στους καταναλωτές διαφόρων χωρών, εκτιμάται ότι θα απαιτήσουν οικονομική ρευστότητα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι εννέα εκτελεστικοί διευθυντές της εταιρίας είχαν συνολικές αμοιβές 70 εκατ ευρώ, για το 2014, συμπεριλαμβανομένων και πρόσθετων αμοιβών και ωφελημάτων οικονομικής αξίας 54 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά, είναι σχεδόν διπλάσια από τις αμοιβές που κατέβαλε στα υψηλόβαθμα στελέχη της η ανταγωνιστική της VW εταιρεία Daimler.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…