Περίεργη εμπλοκή με το κλείσιμο των σχολείων

Eμπλοκή παρουσιάστηκε με τις ανακοινώσεις για το κλείσιμο των σχολείων, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα στις 18.00 στο υπουργείο Υγείας, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

5077961 1

Το υπουργείο Υγείας στις 15.01 ανακοίνωσε την παρουσία της υπουργού Παιδείας στην ενημέρωση, αναφέροντας τα εξής:

«Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ “Αττικόν” και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Όμως την ώρα της επίσημης ενημέρωσης, ανακοινώθηκε ότι η υπουργός Παιδείας, δεν θα παραβρεθεί καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων δεν είχε ολοκληρωθεί, με τις ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως όσο αφορά την λειτουργεία των δημοτικών σχολείων να μετατίθεται για αύριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή στις αποφάσεις έχει παρουσιαστεί  για δύο λόγους. Πρώτον συζήτηση στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Από τη μία υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών και νηπιαγωγείων στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, και από την άλλη για «λουκέτο» σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν η ίδια απόφαση θα ισχύσει για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Δεύτερον και ποιο σημαντικό, έχει να κάνει με την  απουσία της ίδιας της  υπουργού Παιδείας από τη συνέντευξη Τύπου, καθώς οφείλεται σε σύγκρουσή της με τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Documento,  ότι ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα τις άδειες ειδικού σκοπού και συγκεκριμένα εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζονται περιπτώσεις που αφορούν μεταξύ άλλων και τις δυνατότητες αδειών ειδικού σκοπού και αλλαγής ωραρίου για τους γονείς που έχουν παιδιά σε σχολικές μονάδες.

Η κίνηση αυτή του κ. Θεοδωρικάκου σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Παιδείας, αφού κατέστη προφανές σε όλους, ότι προετοιμάζεται κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων. Κατά πληροφορίες, η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη δυσφορία της γιατί ρυθμίστηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών τα των αδειών ειδικού σκοπού, πριν ανακοινωθεί από την ίδια το κλείσιμο των σχολείων και δημοσιοποιηθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Ουσιαστικά δηλαδή, τη διαφωνία των δύο υπουργών πυροδότησε το γεγονός ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος πήρε κατά μία έννοια την «πρωτιά».

Με άλλα λόγια, την ώρα που ο κόσμος καίγεται και πολλοί συνάνθρωποί μας κυριολεκτικά χάνουν τη ζωή τους, οι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν τη μάχη της μαρκίζας. Η αγωνία τους είναι ποιος θα ανακοινώσει πρώτος τα μέτρα. 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…