Newsroom

Newsroom

Περίεργα «παιχνίδια»… από την ΕΛ.ΑΣ για τον φονική καταδίωξη στο Πέραμα- Έκανε τον 18χρονο δύο χρόνια μεγαλύτερο

Σοβαρά ερωτήματα  προκύπτει από την προσπάθεια της Αστυνομίας να παρουσιαστεί το θύμα του Περάματος, ο 18χρονος Ρομά, Νίκος Σαμπάνης ως μεγαλύτερης ηλικίας, την ώρα που το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ για την φονική καταδίωξη  θα δημοσιευτεί την Δευτέρα 

5410710 0

Όπως αποδεικνύεται ο ίδιος ήταν μόλις 18 ετών και τα άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο που καταδίωξε η αστυνομία με αποτέλεσμα την αιματηρή κατάληξη, μικρότερης ηλικίας και άοπλα. Αυτό κατήγγειλε ο  δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Καμπαγιάννης  την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου – παρουσία των γονέων του θύματος – παρουσιάζοντας μάλιστα δύο έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το documentonews.

Το ένα είναι το διαβιβαστικό της δικογραφίας από την Αστυνομία όπου ο Νίκος Σαμπάνης παρουσιάζεται γεννηθείς το 2001.

Έγγραφο

Το δεύτερο πρόκειται για ένα θεωρημένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης όπου ο Νίκος Σαμπάνης αναφέρεται ότι γεννήθηκε το 2003, δηλαδή το πραγματικό έτος γέννησης.

«Έχουμε τρεις άοπλους ανήλικους που προσπάθησαν να τους κάνουν ενήλικους και να μεγαλώσουν την ηλικία τους για να κάνουν πιο εύπεπτο τον συγκεκριμένο περιστατικό και συγκεκριμένο θάνατο» υπογράμμισε ο Θανάσης Καμπαγιάννης και συμπλήρωσε:

«Δεν ξέρουμε αν έχουμε να κάνουμε με σφάλμα το οποίο υπεισήλθε στο διαβιβαστικό της δικογραφίας και το οποίο λέει ημερολογιακό έτος γέννησης 2001 ή αν έχουμε να κάνουμε με συνειδητή επιλογή της Αστυνομίας να εμφανίσει μεγαλύτερα τα άτομα προκειμένου να αποφύγουν ευθύνες οι αστυνομικοί».

«Ήταν ένα παιδί 18 ετών και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος που ήταν στο όχημα. Δεν υπήρξε κανένας τραυματίας αστυνομικός παρόλο ψευδώς η αστυνομία είπε ότι υπήρχαν 7 αστυνομικοί» επανέλαβε ο δικηγόρος.

Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το πόρισμα της ΕΛΑΣ

Ολα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που το πόρισμα της ΕΛΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, βρίσκεται ήδη στα χέρια του Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ την Δευτέρα θα δωθεί στην δημοσιότητα.  

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός πως στην ανακοίνωση δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία σχετικά με το κατά πόσο οι επτά αστυνομικοί που εμπλέκονται στον θάνατο του 18χρονου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ενημερώνει ότι «παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα. Ο κ. Θεοδωρικάκος την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας».

 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταλογίζουν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης στην υπόθεση, και μάλιστα σε δυο περιπτώσεις.

Η πρώτη κατά την επίσκεψη του στη ΓΑΔΑ για να δει και να συμπαρασταθεί στους  7 αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ για να τους «στηρίζει ψυχικά», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει, και η  δεύτερη ήταν την Τετάρτη, όταν έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του «που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο».
 

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…