Το περιβόητο ιδιώνυμο… νοσταλγεί η Ένωση Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα της προκλητικής και πρωτοφανούς αστυνομικής βίας που εκτυλίσσονται σε πολλές περιοχές της χώρας μας σε βάρος πολιτών, καθώς και τον πρόσφατο τραυματισμό του αστυνομικού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης , οι συνδικαλιστές αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ζητούν από την κυβέρνηση της ΝΔ « …την ανάγκη λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της, προκειμένου να θωρακίσει τον Έλληνα αστυνομικό μετατρέποντας ως ιδιώνυμα, τα εγκλήματα που τελούνται σε βάρος μας.»

604a6f58825e635b2d2e5202

Το “ιδιώνυμο” (ειδικό) αδίκημα περιγράφεται στον νόμο N.4229/1929. Ο τίτλος του νόμου ήταν «Περί των μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών». Ο στόχος του ήταν η ποινικοποίηση των “ανατρεπτικών” ιδεών, ιδιαίτερα η δίωξη κομμουνιστών, αναρχικών και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. Ιδιώνυμο στη Νομική Επιστήμη ονομάζεται το έγκλημα εκείνο για το οποίο προβλέπονται ιδιαίτερες ποινές σε σχέση με τα εγκλήματα της γενικής κατηγορίας στην οποία αυτό υπάγεται. Ο όρος από το 1929 απέκτησε πολιτική σημασία και σήμανε κάθε κατασταλτικό μέτρο που εφαρμόστηκε έως το 1974 και ποινικοποιούσε την υποστήριξη και διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών» .

Η Ενωση Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην ανακοίνωσή της καταφέρεται και κατά εκείνων που διαδηλώνουν τελευταία στους δρόμους κατά της αστυνομικής βίας και της καταστολής και τους συνδέει με τις μειοψηφίες και τις αναρχικές ομάδες που διοργανώνουν – όπως λέει – « … εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας συγκεντρώσεις και πορείες με κάθε ευκαιρία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών και την οικονομία της χώρας και επιδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό παντελή έλλειψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνίας μας.»

Οι συνδικαλιστές αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην Δυτική Ελλάδα παραδόξως παραλείπουν από την ανακοίνωσή τους τα πρωτοφανή γεγονότα βίας από τους συναδέλφους τους που έχουν καταγραφεί με βίντεο, σε βάρος νεαρών, φοιτητών, ανυποψίαστων πολιτών, γυναικών δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ και αρκείται μόνο στην καταδίκη του ενός… αστυνομικού που έδειρε άγριο τον νεαρό μπροστά στις κάμερες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πηγή: apokalypseis.gr

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..

Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο του Ραΐσι-Ούτε λέξη για την τύχη του προέδρου και του ΥΠΕΞ

elikoptero

Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο του Ραΐσι-Ούτε λέξη για την τύχη του προέδρου και του ΥΠΕΞ

Tο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ανακαλύφθηκε από ομάδες έρευνας και…

Κασσελάκης από Εύοσμο: «Η ΝΔ κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και δεν μπορεί ακόμα να λέει ότι για όλα φταίει ο Τσίπρας του 2015»

kasselakisευοσμοσ

Κασσελάκης από Εύοσμο: «Η ΝΔ κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και δεν μπορεί ακόμα να λέει ότι για όλα φταίει ο Τσίπρας του 2015»

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη