Το Περιβάλλον και το περιβάλλον τους

Κάτι με το παρασκήνιο μιας σειράς μέτρων για την πανδημία, όπως τα βάουτσερ και οι κομπίνες με τις μάσκες. Κάτι με μια σειρά ρυθμίσεις, όπως αυτή για τα μυστικά κονδύλια του Μηταράκη.  

person 731319 1920

Και κάτι με νομοσχέδια που θα μπορούσαν να έχουν τον τίτλο «ευκαιρίας δοθείσης», όπως αυτό για την Παιδεία, και για το Περιβάλλον -με πι κεφαλαίο-, αυτό που αποδεικνύει η Δεξιά του Μητσοτάκη είναι ότι ένα περιβάλλον -με πι μικρό- σέβεται, υπολήπτεται, προσκυνά, προστατεύει και προωθεί.

Το περιβάλλον της ελίτ που εκπροσωπεί. Βαρόνων, ολιγαρχών, μιντιάδων, ΣΕΒνταλήδων του κέρδους. Και, ως παράπλευρη -φιλανθρωπική ας πούμε- δράση, το περιβάλλον των κολλητών, των κουμπάρων, των βαθμοφόρων του κομματικού στρατού, των μπαρμπάδων εν γένει, αλλά και των ανεψιών από την Κορώνη.

Έβαλαν μυαλό, δεν μπορεί, έλεγαν ορισμένοι αστόχαστοι. Μετά την τραγωδία στην οποία οδήγησαν τη χώρα, παρέα με το περιβάλλον τους, κάποια συμπεράσματα θα έβγαλαν. Λάθος μέγα και ασυγχώρητο. Κανένα μυαλό δεν έβαλαν.

Ούτε νύξη από συγγνώμη δεν ταράζει τον αθώο τους ύπνο. Κανένα φιλότιμο δεν μαλάκωσε την πολιτική καρδιά του Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του.

Και για όποιον ακόμα έχει αμφιβολίες, ήρθε μέσα στη νύχτα της πανδημίας και της καραντίνας το νομοσχέδιο για το Περιβάλλον να του γελάσει κατάμουτρα.

Θεσπίζοντας την εξυπηρέτηση του περιβάλλοντος της εξουσίας τους, εις βάρος ή -για να το πούμε πιο καθαρά- επί του ρημαγμένου σώματος της δημοκρατίας και του Περιβάλλοντος.

Διότι αυτό δεν είναι νομοσχέδιο για το Περιβάλλον. Είναι σχέδιο καταστροφής του Περιβάλλοντος, όπως προστάζει το περιβάλλον. Και δεν μιλάμε για κάποιο λάθος, κάποια αμέλεια ή κάποια απροσεξία. Μιλάμε για εν κρυπτώ και εν τω μέσω της νυκτός οργάνωση και εκτέλεση κανονικού πραξικοπήματος.

Που κατεδαφίζει όλα τα μέτρα προστασίας του Περιβάλλοντος και προστατεύει με όλα τα μέσα το περιβάλλον.

Δεν αφήνει όρθιο σχεδόν τίποτε, από τις προστατευόμενες περιοχές μέχρι τους δασικούς χάρτες και από τη Natura μέχρι τον ΑΔΜΗΕ, εν ονόματι μιας ολιγαρχίας λαίμαργης και μιας σειράς από λαίμαργα μεγάλα, μεσαία και μικρά συμφέροντα, έτοιμα να κατασπαράξουν όχι μόνο τη Natura, αλλά κι εμάς. Αυτή είναι η αλήθεια.

Και για να μην μας φάει αύριο το τέρας, πρέπει να το στείλουμε εκεί απ’ όπου ήρθε. Τώρα.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…