ΓΣ

Γιάννης Σφενδυλάκης

Περί καριόκας ο λόγος…

Κυβέρνηση της ΝΔ! Αν ήταν ζαχαροπλαστείο θα έφτιαχνε, με διαφορά, τις χειρότερες καριόκες

Claesz. Heda Vanitas

Σε περίπου 5 χρόνια θα συμπληρωθεί ένας αιώνας από την δημιουργία αυτού του γλυκίσματος, που μεγαλώνει γενιές και γενιές εδώ και πολλές δεκαετίες. Το συναντάμε πρώτη φορά στην Ξάνθη του 1926.

Η συνταγή χρειάζεται λίγα και απλά υλικά: Παντεσπάνι, ξηρούς καρπούς, λίγο αλκοόλ και φυσικά την βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής, τη σοκολάτα. Όσο για την παραγωγή του, ειδικά με τον μοντέρνο εξοπλισμό είναι τόσο εύκολη, που καταντάει στρατιωτικό αστείο! Όλα ¨μπλουμ¨ μέσα στο κάδο του μίξερ και καλό ανακάτεμα. 

 

Εκτός από πεντανόστιμη λοιπόν,έχει κι άλλα πλεονεκτήματα: αποφέρει κέρδος σε μια επιχείρηση, μιας και όλα τα απομεινάρια των κέικ και τα παντεσπάνια, ανακυκλώνονται. Η φήμη που κυκλοφορούσε για την καριόκα ήταν, ότι είναι τόσο νόστιμη, γιατί φτιάχνεται από τα ¨σκουπίδια¨ του ζαχαροπλαστείου. Φυσικά και δεν ισχύει αυτό και ο λόγος αναφέρεται παραπάνω.

Γράφοντας για ανακύκλωση και ¨σκουπίδια¨… συνειρμός.

Κυβέρνηση της ΝΔ!

Αν ήταν ζαχαροπλαστείο θα έφτιαχνε, με διαφορά, τις χειρότερες καριόκες. Ο λόγος είναι πολύ απλός: οι κομματικοί ¨ζαχαροπλάστες¨ επιδίδονται σε μια κουραστική ανακύκλωση επικοινωνιακών σκουπιδιών. Αποτέλεσμα; Δεν συζητάμε για γλυκιά γεύση πόσο μάλλον για επίγευση. Και συνήθως, ένα τέτοιο ¨ζαχαροπλαστείο¨ κλείνει, εκτός αν χρωστάει 300 εκατομμύρια στις τράπεζες, οπότε τότε, κλείνουν τα κανονικά ζαχαροπλαστεία για να σωθεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παράγει περισσότερα ¨τοξικά σκουπίδια¨ από όσα οι ¨ζαχαροπλάστες¨ μπορούν να ανακυκλώσουν, με κερασάκι στην… καριόκα (όχι στην τούρτα) την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου JoeBiden,ο οποίος και ζήτησε να αρθούν οι πατέντες για τα εμβόλια κατά του Covid-19. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο internet,βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και στελεχών της ΝΔ, που τάσσονταν κατά της άρσης. Και αυτό, δεν ¨μαζεύεται¨ από κανένα άρθρο που θα προσπαθήσει να παραποιήσει την πραγματικότητα.

Μαζί με την κακή διαχείριση της πανδημίας, μόνο με όρους επικοινωνιακούς, η κυβέρνηση παράλληλα, ετοιμάζει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Και σύμφωνα με αυτά που λέγονται αυτό το διάστημα, θα μπορούμε άφοβα να μαζέψουμε τις ελιές χωρίς να χάσουμε τις δουλειές μας.
Ωστόσο, δεν θα υπάρχει ούτε ένα cent στην τσέπη για να αγοράσουμε έστω μια καριόκα.

Πηγή: Anatropinews

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε»

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε»

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…