Πέρασε το εκτρωματικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

Το νομοσχέδιο με την ονομασία «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ» υπερψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του.

EK Niki Kerameos 1

Πέρασε απ’ τη Βουλή, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα κόμματα αλλά και έντονων αντιδράσεων απ’ το φοιτητικό κίνημα και την πανεπιστημιακή κοινότητα, το πιο πρόσφατο νομοσχέδιο με την υπογραφή της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ.

Το νομοσχέδιο με την ονομασία «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ» υπερψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του. Συνολικά έλαβε 157 ψήφους σε σύνολο 213 ψηφισάντων, δηλαδή τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών. Στήριξη σε κάποια άρθρα του νομοσχεδίου υπήρξε και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Αποχή ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψηφοφορία υποστηρίζοντας πως με αυτή την στάση, δείχνουν τη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο. Ωστόσο κατά την συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή είχαν εκφράσει τη θετική τους άποψη για ορισμένα άρθρα.

«Δεν μπορούμε να σας νομιμοποιήσουμε σήμερα, δεν θα είμαστε εδώ όταν θα ψηφίζετε αυτό το έκτρωμα για τη δημόσια εκπαίδευση. Θα σας αφήσουμε μόνους σας με τους υβριστές της Δημοκρατίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…