Πέρασε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ με 51 ΝΑΙ, 38 ΟΧΙ και 6 ΠΑΡΩΝ (videos)

Ψηφίστηκε πριν από λίγο το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ. Υπέρ ψήφισαν 51 βουλευτές, κατά 38 και 6 παρών. Εντωμεταξύ, σε…

voului

Ψηφίστηκε πριν από λίγο το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ. Υπέρ ψήφισαν 51 βουλευτές, κατά 38 και 6 παρών. Εντωμεταξύ, σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή, η οποία έκλεισε με την κρίσιμη ψηφοφορία για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά τον ΕΝΦΙΑ, μετά τις χθεσινές αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Γιάννης Δριβελέγκας, ανέφερε σε έντονο ύφος, απαντώντας στις αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών να πάρουν το λόγο: «Καθίστε κάτω. Μιλάει ο πρόεδρος και οφείλετε να μην διακόπτετε».

 

 

Γεωργιάδης: «Δημαγωγοί και λαικιστές»-Καπερνάρος: «Κοίτα ποιος μιλάει»

Έντονη αντιπαράθεση είχαν πριν λίγη ώρα στη βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Καπερνάρος με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ. Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας σε «δημαγωγούς λαϊκιστές, που αγωνίζονται για να μείνει η χώρα στον βούρκο», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Καπερνάρου, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντάει, «κοίτα ποιος μιλάει». «Ντροπή είναι να λες το πρωί στην τηλεόραση ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος και να έρχεσαι εδώ και να μιλάς για λαϊκισμό», προσέθεσε ο κ. Καπερνάρος.