Newsroom

Newsroom

Πέρασε από την Επιτροπή το μεταναστευτικό

Μετά από αρκετές διορθώσεις ένεκα των σημαντικών αντιδράσεων που είχε αρχικά προκαλέσει υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο…

vouli 28 1

Μετά από αρκετές διορθώσεις ένεκα των σημαντικών αντιδράσεων που είχε αρχικά προκαλέσει υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το μεταναστευτικό. Το νομοσχέδιο πέρασε κατά πλειοψηφία με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφυλάξεις είχε ο ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να πάρει θέση όταν έρθει στην Ολομέλεια.  Η ΔΗΜΑΡ και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών τάχθηκαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ το καταψήφισαν.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος δεσμεύθηκε ότι θα κάνει δεκτές όταν έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής και νέες βελτιωτικές τροποποιήσεις, ενώ παράλληλα τόνισε ότι είναι, ήδη, έτοιμο και θα κατατεθεί πολύ σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, που θα δώσει λύσεις, όπως είπε, σε χιλιάδες μετανάστες, ιδιαίτερα στα παιδιά δεύτερης γενιάς.

«Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των παιδιών αυτών. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά θα τακτοποιηθεί το ζήτημα αυτό και θα γίνει διεξοδική συζήτηση με τον κώδικα ιθαγένειας, που θα κατατεθεί σε λίγες μέρες. Δεν αποτελεί αυτό υπεκφυγή για τον μεταναστευτικό κώδικα.

Εμείς είμαστε έτοιμοι και πρέπει να γίνει σαφές ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν και ζουν στην Ελλάδα δεν πρέπει να εκβιάζονται με το θέμα της ιθαγένειας, αλλά μέσα από νόμιμες διαδικασίες και όταν το επιθυμούν θα πρέπει να την πάρουν» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας στο επίμονο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το πρόβλημα.

«Ο μεταναστευτικός κώδικας επιλύει πολλά, δεν τα λύνει όλα. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα με τους μετανάστες, που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, σε μία συνεδρίαση, με έναν νόμο. Είμαστε ανοικτοί, περιμένουμε τις προτάσεις όλων» κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…