Πέρασε το… «αντιπεριβαλλοντικό» νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Με 158 ψήφους της ΝΔ πέρασε το... αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ek vlkj

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη διαδικασία, με τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν θα νομιμοποιήσει τις αντικοινοβουλευτικές πρακτικές που υιοθετεί η κυβερνητική πλειοψηφία με πρόφαση την πανδημία».

Ναι επί της αρχής ψήφισαν και οι 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ 56 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Το ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί σειρά άρθρων του νομοσχεδίου ενώ το ΚΚΕ ζήτησε να διεξαχθεί και επί της αρχής του.

Σημειώνεται ότι με επιστολική ψήφο ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές.

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση 

Η κυβέρνηση δέχθηκε σφοδρά πυρά από τους ομιλητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβάζει τους τόνους στηλιτεύοντας πέντε σημεία και διατάξεις του νομοσχεδίου που, όπως ανάφερε, «καταδεικνύουν καθαρά τα γενικά κίνητρα και προθέσεις σας απέναντι στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργού Περιβάλλοντος ότι προωθούν την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, στην ενέργεια, τα νερά, τη γη, ενώ κρίσιμες για το περιβάλλον και το χώρο, δημόσιες αδειοδοτικές ή ελεγκτικές λειτουργίες ανατίθενται σε εκτός διοίκησης ιδιωτικούς φορείς και ζήτησε… αλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή κλίματος.

Γεννηματά: Κενό γράμμα η προστασία του περιβάλλοντος

Αιχμηρή κατά την τοποθέτησή της ήταν και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η οποία ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της καταψηφίζει το νομοσχέδιο και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «επιστροφή στο γνωστό σας παρελθόν με ημέτερους πελάτες».

«Το νομοσχέδιο έχει επικεφαλίδα την προστασία του περιβάλλοντος και περιεχόμενο την υποβάθμισή του. Ανοίγει κερκόπορτα για βλαπτικές χρήσεις.

Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά επισήμανε πως το νομοσχέδιο αυτό σε αντίθεση με τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως της Γερμανίας δεν προβλέπει τη διαχείριση των ΑΠΕ από αγρότες και νοικοκυριά αλλά ότι «ευνοεί μόνο τους «μεγάλους» στην παραγωγή ενέργειας από τις ΑΠΕ» εις βάρος των μικρών και των ενεργειακών κοινοτήτων.

Και η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εκτόξευσε πυρά κατά του πρωθυπουργού για την διαδικασία επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κάνει εκπτώσεις στη συζήτηση και ότι επέλεξε μία συζήτηση στα μουλωχτά.

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

240423112228 mpeos konstantopoulou

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των χρηστών του Twitter σχετικά με την... καταγγελία του Αχιλλέα Μπέου…

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…