Πέρα βρέχει

Είδε και απόειδε ο Μάξιμος και έβγαλε τα βαριά του όπλα.  Πήγε για weekend στο Μαράθι, χαλαρά για ηλιοθεραπεία και…… «πέρα βρέχει».

244692915 1275973982847939 4123221819865250388 n 1

Το κίνημα «τι ψηφίσατε ρε;» το οποίο φουντώνει καθημερινά μέσα στην κοινωνία, σε λάθος κατεύθυνση στρέφει τα βέλη της κριτικής του. 
Όχι, η κύρια ευθύνη δεν βαρύνει την δημοκρατική μειοψηφία που (κατά πλειοψηφία) επέλεξε να μας κυβερνήσει ο πορφυρογέννητος Κυριάκος, αλλά την δημοκρατική πλειοψηφία που δεν μπήκε στον κόπο (όπως η δημοκρατική μειοψηφία) να ασχοληθεί με μια τόσο….ανούσια διαδικασία που αφορά –“σιγά τώρα!!”- τις ζωές όλων μας.

Έλεγε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ: “Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς ψηφοφόρους, που δεν πάνε να ψηφίσουν”.

Έτσι μας προέκυψε ο Μωυσής ή Ναπολέων, ο happy traveller ή κορμάρας, ο fit man που αντιμετωπίζει την κυβερνητική πολιτική ως franchising μεγάλων οίκων (εσωτερικού και εξωτερικού) και τα ζέοντα προβλήματα με την επιτελική στρατηγική του…. «πέρα βρέχει».

Του Χριστού τα πάθη πέρασε με την πανδημία. 
Τόσα lockdowns έκανε, τόσα χειροκροτήματα έριξε, τόσα εκατομμύρια πλήρωσε (στην αγιογράφηση του), τόση λάσπη έριξε (σε νιους και γέρους), τόσες φορές ανακοίνωσε τα εκατομμύρια εμβολιασμών (μέχρι «βυζάκια έξω λοιπόν» έβγαλε στον εμβολιασμό του), τόσα παράλογα μέτρα απέδωσε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τόσες φορές εξήγγειλε το «τελευταίο μίλι προς την ελευθερία», τόσες φορές  κήρυξε το τέλος της και όμως αυτή…τσουπ συνεχώς μπροστά μας. 

Είδε και απόειδε ο Μάξιμος και έβγαλε τα βαριά του όπλα. 
Σε αγνοώ, κάνω πως δεν υπάρχεις, δεν λαμβάνω κανένα μέτρο και…… «πέρα βρέχει».

Του Χριστού τα πάθη πέρασε με την οικονομία.
Τόσες δουλίτσες ανοίξανε για να κυκλοφορεί το χρήμα. Τόσες μάσκες (πανωσέντονα) φτιάξανε οι φίλοι του αλουμινάδες, τόσες απευθείας αναθέσεις (καλοπληρωμένες) έδωσε η Σοφία Νικολάου, τόσα «σκόιλ ελικικού» πληρώθηκαν, τόσα επιδόματα 536€ στις αναστολές εργασίας δόθηκαν (που ο Άδωνης ανησύχησε: “ταξίδια δεν μπορεί να πάει, σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει, να πάει να ψωνίσει δεν μπορεί. Τι  να την κάνει τη ρευστότητα; Πόσο θα φάει πια; 300 κιλά θα γίνει”), τόσες νομοθετικές ρυθμίσεις έγιναν (απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις).
Και εκεί που η οικονομία πήγαινε τρένο, εκεί που οι ξένοι επενδυτές παίζανε ξύλο διαγκωνιζόμενοι για να τοποθετήσουν τα λεφτά τους (όπως η επένδυση στο Ελληνικό) εκεί που απολιγνιτοποιήθηκε η ενέργεια και ξεπουλιέται η ΔΕΗ, ήρθε η μεγάλη ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα η ακρίβεια να σκοτώνει την διαβίωση σε βαθμό επιβίωσης.  

Είδε και απόειδε ο Μάξιμος και έβγαλε τα βαριά του όπλα. 
Ότι δώσαμε δώσαμε, ο κρατικός κορβανάς στέρεψε, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας και…… «πέρα βρέχει».

Του Χριστού τα πάθη πέρασε με την κλιματική κρίση.
Τόσα δασαρχεία έκλεισε δια της συγχωνεύσεως, τόσα εκατομμύρια γλύτωσε από την σπατάλη της δασοπροστασίας και των μέσων πυρόσβεσης, τόσες χιλιάδες εποχικούς δασοπυροσβέστες απέλυσε, τόσους χιλιάδες αστυνομικούς προσέλαβε για να διευκολύνουν τις εκκενώσεις πόλεων, χωριών, οικισμών και σπιτιών από τους κατοίκους, για να καούν (με ασφάλεια)  σπίτια, δάση και βουνά, τόσα σχέδια ανασυγκρότησης των καμένων (επιτροπή Μπένου) και αντιπλημμυρικών έργων, τόσες νέες καταστροφές από τις πλημμύρες αυτή τη φορά, αλλά όπως είπε κι ο Πέτσας “μη συνδέουμε τις ζημιές κοντά στην θάλασσα με τα καμένα”.

Είδε και απόειδε ο Μάξιμος και έβγαλε τα βαριά του όπλα. 
Πήγε για weekend στο Μαράθι, χαλαρά για ηλιοθεραπεία και…… «πέρα βρέχει».

Στις επόμενες εκλογές (λένε οι δημοσκόποι) ο «πέρα βρέχει» θα σαρώσει.

“Βιάσου λιγάκι άμα είναι να αυτοκτονήσεις. Χρειαζόμαστε το δωμάτιο για έναν ξάδερφο απ’ το Νότο” (από την ταινία «Αλφαβίλ» του Γκοντάρ).

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…