Newsroom

Newsroom

Πεπόνης: Ο Βουλγαράκης στη λίστα Λαγκάρντ- Πλήρης επιβεβαίωση του HOTDOC

Με επιστολή του προς την επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, ενημερώνει πως τα ονόματα του…

boulgaΜε επιστολή του προς την επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, ενημερώνει πως τα ονόματα του πρώην υπουργού Γεώργιου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Στην επιστολή επισυνάπτονται στοιχεία του λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας. Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση όσων δημοσίευσε το HOTDOC στο έκτακτο τεύχος που περιλαμβάνει ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ.

Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ορίζει ο νόμος.

Στο μεταξύ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο υπουργός καλείται να απαντήσει στις 5 το απόγευμα σε ερωτήσεις των βουλευτών της Επιτροπής, και θα τους ενημερώσει για όλα τα θέματα που προέκυψαν από τη λίστα.