Πεπ Γουαρδιόλα: Χορηγοί

Τους ξεμπρόστιασε ως χορηγούς του Κασιδιάρη ένας προπονητής ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας αυτά που κρύβουν κάτω από χαλί οι μανιακοί φίλοι τους!

pep

Από τη δεκαετία του 1980 στην Ελλάδα υπήρχαν νεοναζί και νεοφασίστες– με οργανώσεις, ονόματα και διευθύνσεις.

Οι πρώτοι είχαν επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο και οι δεύτεροι τον Μάκη Βορίδη.

Ο Κώστας Πλεύρης και κάποια υπολείμματα της χούντας κυκλοφορούσαν ανάμεσά τους.

Οι δράσεις τους ήταν περιθωριακές και υπάγονταν κατά κανόνα στον ποινικό νόμο.

Ωστόσο ουδείς αισθάνθηκε να απειλείται η Δημοκρατία.

Όσες φορές επιχείρησαν να την «αξιοποιήσουν», μετέχοντας σε εκλογές με διάφορα σχήματα, οι επιδόσεις τους περιορίσθηκαν σε χαμηλά δέκατα της μονάδας.

Η εγχώρια νεοφασιστική και νεοναζιστική ακροδεξιά, εμφανίσθηκε ως απειλή από το 2012.

Όταν – με τη συνδρομή κάποιων ΜΜΕ- η οργάνωση «Χρυσή Αυγή» πήρε κοντά στο 7% και ο Μιχαλολιάκος έγινε συνομιλητής του πολιτικού συστήματος για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Περισσότεροι από 440.000 πολίτες έδωσαν την ψήφο τους σε ένα μόρφωμα, με τύπους του υποκόσμου- που θα ρύπαιναν τη Βουλή ως το 2019.

Στις μέρες μας, ως μόνος απομείνας, ο Κασιδιάρης κρέμασε την κάπα του στον πλάτανο και κάπου 250.000 Έλληνες τον ψήφισαν.

Μαζί με όσους διασκορπίσθηκαν σε άλλα σχήματα, η σημερινή απήχηση της εγχώριας εξτρεμιστικής ακροδεξιάς μάλλον υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Τι δεν κατάλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη – δυστυχώς με τη συγκατάθεση και των άλλων κομμάτων- όταν κατέφευγε στη μέθοδο του διατεταγμένου αποκλεισμού του Κασιδιάρη στις περασμένες εκλογές;

Τι δεν καταλαβαίνουν, εν όψει την δημοτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ζητούν νέες απαγορεύσεις για τον ίδιο έγκλειστο φορέα του νεοναζισμού;

Πλέον στην κοινωνία υπάρχουν οπαδοί αυτών των ιδεολογιών. Δεν θα τους εξαερώσεις αν διαγράψεις νομικά τα σχήματα που τους εκπροσωπούν.

Ούτε και πρέπει. Η πολιτική με απαγορεύσεις απλώς παραβιάζει τους θεμελιώδεις κανόνες της πολιτικής, και κατατρώει τα θεμέλια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

Εφόσον τόσοι πολλοί πολίτες καταπίνουν το φασιστικό δηλητήριο που τροφοδοτεί το μίσος, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την δίωξη του διαφορετικού, το πρόβλημα υπάρχει στην κοινωνία και η ευθύνη στο πολιτικό της σύστημα.

Όταν ο Μπακογιάννης αερολογεί ότι «δεν θα γίνει χορηγός του Κασιδιάρη», παραβλέπει ότι ήδη είναι χορηγός του- με την αποτυχία της πολιτικής του στις γειτονιές της Αθήνας.

Όταν ο Τζιτζικώστας κομπάζει ότι δεν επιτρέπει στο …κράτος του, τροχαίες πινακίδες που να γράφουν «Βόρεια Μακεδονία», παραμένει ο τροφοδότης του.

Όσο και ο Μητσοτάκης που έστελνε το 2019 το κόμμα του στα ίδια συλλαλητήρια για τις Πρέσπες.

Τους ξεμπρόστιασε ως χορηγούς του Κασιδιάρη ένας προπονητής ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας αυτά που κρύβουν κάτω από χαλί οι μανιακοί φίλοι τους:

-«Φταίει η κοινωνία, ο ρατσισμός δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό -και τελικά όσοι βρίσκονται στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση»!

Πηγή: Ieidiseis

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος