Newsroom

Newsroom

People: Την Disneyland σχεδίαζε να "χτυπήσει" ο μακελάρης του Ορλάντο

To περιοδικό People γράφει ότι ο μακελάρης του Ορλάντο εξέταζε την πιθανότητα να χτυπήσει την Ντίσνειλαντ στο Ορλάντο.

575ef3d11dc5244b068b4a03

Επικαλούμενο πηγή από τις ομοσπονδιακές αρχές που ερευνούν την πιο αιματηρή μαζική δολοφονία στα χρονικά των ΗΠΑ μετά την 9/11, το περιοδικό υποστηρίζει ότι ο Ομάς Ματίν μαζί με την σύζυγό του Νουρ Ζαχι Σάλμαν, επισκέφθηκαν την Ντίσνεϊλαντ τον περασμένο Απρίλιο.

Η σύζυγος του μακελάρη, Σάλμαν, είπε στις ομοσπονδιακές αρχές ότι ο άντρας της πιο πρόσφατα ανίχνευε ως στόχους για επιθέσεις την Downtown Disney, η οποία δεν έχει φύλαξη και συσκευές εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων κατά την είσοδο επισκεπτών.


Το περιοδικό αναφέρει ότι στις 4 Ιουνίου, είχε αγοράσει ένα τουφέκι AR-15, ένα αυτόματο όπλο Sig Sauer RMCX. Είχε επίσης στην κατοχή του ένα πιστόλι Glock 17,9 χιλιοστών και ένα περίστροφο Smith&Wesson διαμετρήματος 0,38 χιλιοστών.

Ο Ματίν, είχε ανακριθεί από το FBI δύο φορές, το 2013 και το 2014, με την πρώτη ανάκριση να προκύπτει μετά από αναφορές συναδέλφων του για σχόλια στη δουλειά του. Το FBI πήρε συνεντεύξεις από μάρτυρες και από τον ίδιο τον Ματίν, δύο φορές, αλλά η έρευνα τελικά έκλεισε, σύμφωνα με μια ομοσπονδιακή πηγή επιβολής του νόμου.

Το 2014 το FBI άνοιξε δεύτερη έρευνα για πιθανούς δεσμούς του Ματίν με τον Μονερ Μοχάμεντ Αμπου Σαλχά, τον πρώτο γνωστό Αμερικανό βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ανατινάχθηκε στη Συρία το ίδιο έτος. Ο Ματίν, ανακρίθηκε αλλά δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εκείνη την εποχή και η έρευνα έκλεισε.


Τον Μάιο, ο Ματίν χρησιμοποίησε έναν από τους αρκετούς λογαριασμούς που διαχειρίζονταν στο Facebook για να κάνει αναζήτηση στο FBI και τοπικά αστυνομικά τμήματα. Έκανε “search” και για το ζευγάρι εκτελεστών του Σαν Μπερναρντίνο οι οποίοι τον Μάρτιο του 2015, που είχαν ανοίξει πυρ σε εκδήλωση υπαλλήλων της ομώνυμης κομητείας, σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας 21.

Την περασμένη Κυριακή, ο Ματίν είχε αναρτήσει στο Facebook την πίστη και την υποταγή του στον ηγέτη του ISIS Αμπου Μπακ Αλ Μπάγκνάντι. «Μακάρι ο Αλλάχ να με δεχθεί», είχε γράψει.