Πέθανε σε ηλικία 32 ετών, ο γηραιότερος γάτος στον κόσμο! (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ηλικία 32 ετών πέθανε από καρδιακή ανακοπή ο γηραιότερος γάτος του κόσμου. Ο Nutmeg, ξεπέρασε το προσδόκιμο ζωής κατά 100%. Σε ανθρώπινα χρόνια ο Nutmeg ήταν 144 χρονών!

NewsRoom 21/09/2017 | 12:47

Ο Nutemg έζησε τα τελευταία 27 χρόναι της ζωής του με τον Ian και τη Liz Finlay.

Οι Finlay δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως ο Nutmeg ήταν πιθανόν ο πιο ηλικιωμένος γάτος στον κόσμο, μέχρι τη στιγμή που ο Ian είχε μία τυχαία συνάντηση με έναν κτηνίατρο στο σούπερ μάρκετ.

Μετά από αυτό ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους του Guiness World of Records και διεκδίκησαν τον τίτλο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το ρεκόρ κατείχε ο Scooter, ένας σιαμέζος γάτος από το Τέξας που έφυγε πέρυσι τον Μάιο σε ηλικία 30 ετών.

Όταν κέρδισε τον τίτλο του πιο ηλικιωμένου γάτου είχε μόλις τρία δόντια, δεν ήθελε να βγαίνει πλέον εκτός σπιτιού, αλλά κατά τ΄ άλλα ήταν αρκετά καλά για τα χρόνια του.

Σε ανθρώπινα χρόνια ο Nutmeg ήταν 144 ετών και τα περισσότερα από αυτά τα πέρασε με πολύ αγάπη, ως την ημέρα που τον πρόδωσε η καρδιά του. Μαζί του έζησαν σχεδόν τα πάντα, αλλαγές, μετακομίσεις, την συνταξιοδότησή τους, τον χαμό αγαπημένων φίλων, χάρες και λύπες που μοιράστηκαν με τον αγαπημένο τους φίλο.

«Αισθανόμαστε σαν να ξεριζώθηκαν οι καρδίες μας. Ήταν το μικρό μας αγοράκι. Άρχισε να πέφτει τόσο γρήγορα που ήταν απίστευτο. Υπέφερε από ένα χαλασμένο δόντι και είχε αγωνιώδη αναπνοή. Γνωρίζαμε όταν πήγαμε στους γιατρούς πως δεν θα ερχόταν πίσω στο σπίτι. Ήταν μία παρηγοριά που δεν εκφράζαμε. Θα ήθελα να είχαμε περισσότερο χρόνο μαζί του, αλλά αυτό θα ήταν απλά εγωιστικό. Έφτασε μια κάποια ηλικία και αποφάσισε πως ήταν η ώρα του να φύγει. Αδυνάτισε πολύ και απλά εγκατέλειψε. Τώρα θα είναι εκεί πάνω και θα κάνει πολλές σκανταλιές», είπε ο Ian.

Ο χαμός του Nutmeg ήταν πολύ δύσκολος για τους Finlay, που τον είχαν συνηθίσει να ξεπερνάει σοβαρά προβλήματα υγείας στη ζωή του, ακόμα και ένα εγκεφαλικό πριν δύο χρόνια, που όλοι τους συνιστούσαν να του κάνουν ευθανασία.

Όπως είπαν τον κακομαθαίναν απίστευτα με τόνο, ψητό κοτόπουλο, αγαπημένες λιχουδιές, πολλές κρεμούλες και ταΐσματα που ξεκινούσαν στις 5 το πρωί και τώρα τους λείπει πολύ.

«Δεν θα πάρουμε άλλη γάτα γιατί δεν πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να περάσουμε αυτόν τον πόνο ξανά», είπαν οι Finley για τους οποίους ο Nutmeg δεν ήταν ο γάτος τους απλά, ήταν το «μικρό τους αγοράκι» και ο «τρυφερός παππούλης» τους ταυτόχρονα, που ξόδεψε και τις 7 ζωές του με το παραπάνω, αλλά γέμισε τις δικές τους όσο τίποτε άλλο.