Πέθανε ο θρυλικός Έντσο Μαγιόρκα

Ο θρυλικός ιταλός δύτης Έντσο Μαγιόρκα η αντιπαλότητα του οποίου με τον Γάλλο Ζακ Μαγιόλ αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία «Το απέραντο γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών στη Σικελία.

582878a71dc524955e8b461f

Ο Έντσο Μαγιόρκα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε ελεύθερη κατάδυση κάτω από τα 50 μέτρα.

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1931 στις Συρακούσες, στη νότια Σικελία, δεν έπαψε να σπάει τα ρεκόρ μέχρι που έφθασε το 1988, σε ηλικία 57 ετών, στο βάθος των 101 μέτρων, που ήταν και το τελευταίο ρεκόρ του.

Ο Σικελός, που για περισσότερο από 30 χρόνια προσήλκυε το ενδιαφέρον γάλλων και ιταλών γιατρών, έγινε διάσημος σ’ όλον τον πλανήτη χάρη στην επιτυχία της ταινίας «Το απέραντο γαλάζιο» που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1988 στη Γαλλία.

Η ταινία, το σενάριο της οποίας είναι βασισμένο στην αντιπαλότητά του με τον Γάλλο Ζακ Μαγιόλ, που πέθανε το 2001, περιγράφει το πείσμα των δύο ανδρών να σπρώχνουν όλο και πιο μακριά τα όρια του αθλήματός τους.

Ενσαρκώθηκε στην οθόνη από τον γάλλο ηθοποιό Ζαν Ρενό, ωστόσο ο Έντσο Μαγιόρκα θεωρούσε πως η εικόνα του που παρουσιαζόταν στην ταινία ήταν μια καρικατούρα και είχε επιτύχει την απαγόρευση της ταινίας στην Ιταλία. Αφού του προτάθηκε ένα νέο, βραχύτερο μοντάζ, η ταινία βγήκε στις ιταλικές οθόνες το 2002.

Αφού σταμάτησε την καριέρα του ως δύτης, ο Έντσο Μαγιόρκα ασχολήθηκε με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Από το 1994 έως το 1996 είχε επίσης διατελέσει γερουσιαστής με τη (μεταφασιστική) Εθνική Συμμαχία.

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τυχαία συνέλαβαν τον δράστη – Έπινε μπύρες σε οικοδομή (video)

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τυχαία συνέλαβαν τον δράστη – Έπινε μπύρες σε οικοδομή (video)

Ο 50χρονος δράστης φαίνεται να κρύφτηκε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Φυλή και να πίνει μπύρες…

Τροχαίο στην Τουρκία: Θρήνος για την 67χρονη Νικολέτα Διαμαντάκου – Η τελευταία φωτογραφία από την Έφεσο

Τροχαίο στην Τουρκία: Θρήνος για την 67χρονη Νικολέτα Διαμαντάκου – Η τελευταία φωτογραφία από την Έφεσο

Η 67χρονη έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας…