Πέντε συμπεράσματα από τον ανασχηματισμό

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

Σπύρος Ξενίδης 05/01/2021 | 13:31

1. Οι περισσότεροι υπουργοί είναι επιτυχημένοι, και άρα αμετακίνητοι. Όπως ο Μιχάλης «βαράτε-ό,τι-κινείται» Χρυσοχοΐδης, η Νίκη «τηλεκπαίδευση-από-τα-Lidl» Κεραμέως, η Λίνα «κάηκε-το-πούσι» Μενδώνη και ο Βασίλης «εγώ-παιδιά-απλά-περαστικός-ήμουν» Κικίλιας. Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει.

2. Ο Μάκης Βορίδης έκανε το αγροτικό του (κυριολεκτικά) και επιστρέφει σε ένα πόστο απ’ όπου μπορεί να φροντίσει προσωπικά ώστε να μην ξαναβρεθεί ποτέ η Αριστερά στην εξουσία, όπως ο ίδιος έχει πει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

3. Η Σοφία Βούλτεψη όχι μόνο υπάρχει ακόμα, αλλά κρίθηκε και ικανή να αναλάβει πόστο – και μάλιστα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Πολύ ταιριαστό πόστο για μία μαχήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μερικές δηλώσεις της θα έκαναν ακόμα και βετεράνο χρυσαυγίτη να κοκκινίσει (όπως εκείνο το αμίμητο, ότι «ζουν άνθρωποι» κοντά σε καταυλισμούς Ρομά, που προφανώς είναι κάτι άλλο).

4. Παραδόξως, φαίνεται ότι ακόμα και σε μία τέτοια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση υπάρχουν κάποια όρια που δεν έχουν ξεπεραστεί. Αυτό μας δείχνει το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν πήρε (ακόμα) υπουργικό πόστο. Αλλά φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει στον επόμενο ανασχηματισμό. Άλλωστε, στη ΝΔ τα σωστά είναι για να διορθώνονται.

5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιδέξιος στο Jenga. Ξέρει πώς να βγάλει το ένα τουβλάκι από εδώ και να το βάλει εκεί, να βάλει στη θέση του ένα άλλο τουβλάκι, να προσθέσει κι άλλα τουβλάκια στο σωρό, και το οικοδόμημά του να μην καταρρεύσει. Μαθαίνουμε επίσης ότι είναι πολύ καλός στα Υπερατού και στο «Κερδίστε Χάνοντας».

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr