Πέντε συλλήψεις και σχεδόν 1 τόνος παράνομου αλκοόλ από επιχείρηση του ΣΔΟΕ στην Ηλιούπολη

Αδήλωτη αποθήκη παρασκευής παράνομων αλκοολούχων ποτών που πωλούνταν σε φιάλες - απομιμήσεις, εντόπισε το ΣΔΟΕ στην περιοχή της Ηλιούπολης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 άτομα ενώ αναζητούνται άλλα δύο.

cover
NewsRoom 07/12/2015 | 15:08

Αδήλωτη αποθήκη παρασκευής παράνομων αλκοολούχων ποτών που πωλούνταν σε φιάλες - απομιμήσεις, εντόπισε το ΣΔΟΕ στην περιοχή της Ηλιούπολης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 άτομα ενώ αναζητούνται άλλα δύο.

Η επιχείρηση έγινε την περασμένη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και εντοπίστηκε στην περιοχή της Ηλιούπολης αδήλωτος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος, σύμφωνα με τις Αρχές, χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών  καθώς και παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών. 

Στον συγκεκριμένο χώρο κατασχέθηκαν 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμα για τα οποία δεν προέκυψε βάσει φορολογικών στοιχείων η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών ομοιωμάτων γνωστών ποτών, μηχανή εμφιάλωσης, θερμοπίστολο αποκόλλησης ετικετών, πλυστικό μηχάνημα φιαλών και ένα μοτοποδήλατο που αναζητείται ως κλεμμένο.

Ταυτόχρονα σε έρευνες που διενεργήθηκαν από έτερα κλιμάκια υπαλλήλων της Υπηρεσίας σε παρακείμενες επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας  οινοπνευματωδών ποτών και σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο κατασχέθηκαν 2.967 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και ένα αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES CLK 200 που και αυτό αναζητείτο ως κλεμμένο. Παρελήφθησαν φορολογικά στοιχεία εκδόσεως εισαγωγικής εταιρίας ποτών με έδρα την Θεσσαλονίκη, της οποίας ερευνάται η νόμιμη λειτουργία. 

Προσήχθησαν πέντε άτομα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν δύο άτομα τα οποία οδηγήθηκαν  ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα τα οποία διέφυγαν την σύλληψη κατά την διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, ΕΛ.ΑΣ