Πέντε πράγματα που θα λένε οι σημερινοί δεξιοί σε 25 χρόνια

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

Σπύρος Ξενίδης 27/01/2021 | 09:39

1.     «Εσείς δεν τα έχετε ζήσει, αλλά εμείς επί Κυριάκου Μητσοτάκη κοιμόμασταν με τα παράθυρα ανοιχτά. Ήταν μία υπουργάρα, ο λεβέντης ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης, που είχε εξαφανίσει την εγκληματικότητα. Βέβαια, κυρίως είχαμε ανοιχτά τα  παράθυρα για να φύγει ο κορονοϊός από το σπίτι.»

2.     «Ναι, αλλά επί Μητσοτάκη έγιναν έργα, φτιάχτηκαν δρόμοι, ξεκίνησε το Ελληνικό. Αλλά πού να ξέρετε εσείς για τον Μεγάλο Περίπατο του Κώστα Μπακογιάννη που τον σαμποτάρισαν οι κομμουνιστές, σας τα έμαθε κανείς αυτά στο σχολείο;»

3.     «Μπορεί να κάνανε ό,τι κάνανε, αλλά δεν κλέψανε. Σκάνδαλα επί Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπήρχαν. Δηλαδή κάτι κομμουνιστές έλεγαν ότι υπήρχαν, αλλά δεν αποδείχθηκε ποτέ τίποτα, γιατί ούτε ο ΣΚΑΪ ούτε το Mega είπαν κάτι τέτοιο. Το μόνο σκάνδαλο ήταν των κομμουνιστών, αυτό με τον διαβόητο Τσίπρα και το σπίτι του στο Σούνιο, που είχε βουίξει ο τόπος τότε.»

4.     «Να ξέρεις ότι αυτά που λένε είναι παραμύθια. Επί Μητσοτάκη έφαγε ψωμάκι ο κόσμος. Για όλους υπήρχε ένα επίδομα, μια ελάφρυνση, μια επιστρεπτέα προκαταβολή, ένα σκόιλ ελικικού, κάτι τέλος πάντων. Όσοι ήταν φτωχοί, ήταν επειδή ο Σύριζας που είχε κυβερνήσει πριν τον Μητσοτάκη, είχε γονατίσει τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.»

5.     «Ναι, υπήρχαν απαγορεύσεις συναθροίσεων και απαγόρευση κυκλοφορίας, είχε ξαμοληθεί η αστυνομία παντού, αλλά αν δε μιλούσες δε σε πείραζε κανείς. Μόνο τους κομμουνιστές κυνηγούσαν, που όλο ξεσηκώνονταν και έκαναν πορείες με τις μάσκες τους, όλοι οι υπόλοιποι δεν κινδυνεύαμε.»

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr