Πέντε πράγματα που δε μας έλειψαν και τόσο φέτος τα Χριστούγεννα

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

Σπύρος Ξενίδης 26/12/2020 | 13:08

1. Τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. Χάρη στον περιορισμό των ατόμων είχαμε επιτέλους δικαιολογία για να μην καλέσουμε τον θείο Χαρίλαο τον χρυσαυγίτη που κάθε χρόνο μας λέει τι καλά που ήταν στη χούντα και την αντιπαθητική ξαδέλφη με τα κακομαθημένα της μούλικα που έκαναν το σπίτι καλοκαιρινό.

2. Τα κάλαντα. Ναι, τελικά μπορούσαμε να κάνουμε Χριστούγεννα και χωρίς κουδούνια να χτυπάνε αξημέρωτα και χωρίς παράφωνες καληνεσπερανάρχοντες όλη μέρα.

3. Οι χριστουγεννιάτικες βόλτες στα μαγαζιά. Οι ηλεκτρονικές αγορές και το click away έσωσαν ζωές φέτος. Αν δεν έχεις περάσει έξω από τα γυναικεία δοκιμαστήρια ρούχων των Zara την περίοδο των γιορτών, δεν έχεις δει ανθρώπινη δυστυχία.

4. Τα μπουζούκια. Ούτε ταμπλ ντοτ, ούτε σινιέ ντύσιμο, ούτε τίποτα. Μουσικούλα, κρασί από το σούπερ μάρκετ και πιτζάμες. Γιατί δεν το κάναμε έτσι κάθε χρόνο;

5. Τα εταιρικά χριστουγεννιάτικα πάρτι. Εντάξει, χάσαμε μια ευκαιρία για τζάμπα φαγητό, αλλά χάσαμε επίσης και τα καθιερωμένα λογύδρια για το πόσο γαμάτη είναι η εταιρεία και πόσο γαμάτοι οι εργαζόμενοί της, αλλά όχι αρκετά γαμάτοι για να τους δίνει μισθούς της προκοπής.

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr