Πέντε πράγματα που αλλάζουν στη ζωή μας με τα νέα, «έξυπνα» μέτρα

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

1.      Για τον κωδικό 6 οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Πολίτες που θα εντοπίζονται να μετακινούνται με πατίνια, σκέιτμπορντ, καροτσάκια σούπερ μάρκετ, φουσκωτές βάρκες ή άλλα μέσα μεταφοράς θα τιμωρούνται με πρόστιμο 300 ευρώ, συν άλλα 300 επειδή το παίζουν έξυπνοι.

2.      Η μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από την κατοικία. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η ειδική εφαρμογή για κινητά «Πάρτο Αλλιώς», που θα πρέπει να εγκαταστήσουν στα κινητά τους όλοι οι πολίτες και η οποία ειδοποιεί τον χρήστη σε περίπτωση που βρεθεί εκτός ακτίνας 2 χιλιομέτρων από το σπίτι, εκπέμποντας ηχητικό μήνυμα «ΕΙΜΑΙ ΤΕΝΤΗΜΠΟΗΣ, ΚΑΝΩ ΑΣΚΟΠΕΣ ΒΟΛΤΕΣ».

3.      Για τον κωδικό 4, που αφορά σε παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη, σε περίπτωση ελέγχου οι αστυνομικές αρχές θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες, όπως τι πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει ο άνθρωπος, πόσο σοβαρό είναι, αν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, τέτοια πράγματα. Αν οι εξηγήσεις δεν κριθούν πειστικές, θα συνοδεύουν τον πολίτη για να διαπιστώσουν αν όντως πηγαίνει σε άτομο που χρειάζεται βοήθεια ή πηγαίνει σε γκόμεν@ – και αν ισχύει το δεύτερο, τότε ο πολίτης θα είναι αυτός που πλέον θα χρειάζεται βοήθεια.

4.      Αντίστοιχα, για τους πολίτες που στέλνουν μήνυμα 1, οι αστυνομικοί θα προσφέρονται να τους συνοδεύσουν στον γιατρό ή στο φαρμακείο, και σε περίπτωση που αρνηθούν ή που αποδειχθεί ότι δεν είχαν ραντεβού με γιατρό, θα τους χτυπούν με γκλομπ μέχρι να χρειαστούν όντως γιατρό.

5.      Απαγορεύονται αυστηρά οι αναρτήσεις στο Facebook που σατιρίζουν τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης ή την ίδια την κυβέρνηση, για λόγους εθνικής ασφαλείας. Στους χρήστες που αναρτούν τέτοια ποστ θα επιβάλλονται περιορισμοί στις δημοσιεύσεις, ενώ θα υποχρεώνονται να αντικαταστήσουν τη φωτογραφία προφίλ τους με μία του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Νίκου Χαρδαλιά. 

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

«Έξυπνο» στρατιωτικό drone των ΗΠΑ «σκότωσε» τον χειριστή του όταν άλλαξαν την πορεία της αποστολής του

«Έξυπνο» στρατιωτικό drone των ΗΠΑ «σκότωσε» τον χειριστή του όταν άλλαξαν την πορεία της αποστολής του

Το έξυπνο drone σκότωσε τον χειριστή του σε εικονική προσομοίωση «επειδή αυτό το άτομο τον…

Άννα Βίσση: «Εδώ χειροκροτούμε…Ο Καρβέλας μου έχει προσφέρει το ελιξίριο της αιωνιότητας» (Video)

Άννα Βίσση: «Εδώ χειροκροτούμε…Ο Καρβέλας μου έχει προσφέρει το ελιξίριο της αιωνιότητας» (Video)

«Θέλω να σταθώ πολύ λίγο στον τελευταίο άνθρωπο που για μένα είναι ο πρώτος άνθρωπος…