​​​​​​​Πέντε πράγματα που ακούστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

Σπύρος Ξενίδης 06/02/2021 | 12:39

1.    «Εγώ δεν το συζητώ καν, είμαι κάθετος σε αυτό: τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά πάση θυσία. Ποια επιδημιολογικά δεδομένα; Χέστηκα για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εμένα με νοιάζει να έχω κάπου να παρκάρω τα μούλικα το πρωί γιατί μου έχουν ζαλίσει το κεφάλι τόσους μήνες.»

2.    «Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, πιστεύω κυρίες και κύριοι ότι ανακάλυψα γιατί το δεύτερο lockdown απέτυχε: επειδή ήταν ανοιχτά το Σάββατο τα κομμωτήρια. Εισηγούμαι το κλείσιμο των κομμωτηρίων τα Σάββατα για να τελειώνουμε επιτέλους με αυτήν τη μάστιγα.»

3.    «Πιστεύω ότι το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα είναι υπερβολικά ήπιο. Εγώ θα έλεγα να μη φοβηθούμε να εισηγηθούμε και ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, προκειμένου να γλιτώσουμε από αυτήν την κατάσταση. Αντίστοιχα μέτρα είχαν ληφθεί στην Ελλάδα και στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές του ’70, και απ’ όσα έχω διαβάσει, ήταν αρκετά επιτυχημένα.»

4.    «Είναι απαράδεκτες οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε έξω από καταστήματα. Πρέπει να λάβουμε μέτρα για να αποφευχθούν αυτές οι εικόνες. Να τα καταργήσουμε όλα, τι click inside, click away, double click και μαλακίες; Να μάθει ο κόσμος να μη συνωστίζεται, όπως γίνεται στα λεωφορεία και το μετρό που ως γνωστόν δεν κόλλησε ποτέ κανείς.»

5.    «Λοιπόν, κορώνα κλείνουμε τα σχολεία, γράμματα τα ανοίγουμε…….. Ήρθε κορώνα. Πάμε στο επόμενο θέμα: Κορώνα τα κλείνουμε όλα από τις 6, γράμματα τα κλείνουμε μόνο Σαββατοκύριακο……… ΟΚ, ήρθε γράμματα. Τώρα: Κορώνα απαγορεύουμε το takeaway, γράμματα το επιτρέπουμε…»

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr