Πέντε πληθυσμιακές ομάδες που αξίζουν να εμβολιαστούν πριν από σένα

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα  

pexels cottonbro 3952241

1.      Οι υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, και γενικά όποιος ανήκει στην κυβέρνηση. Τι εννοείς γιατί; Γιατί είναι σημαντικοί. Τι είναι, τίποτα πλεμπαίοι να πάνε να κάνουν το εμβόλιο ταυτόχρονα με τον κάθε κακομοίρη; Έλα σε παρακαλώ τώρα.

2.      Oι σύζυγοι, τα παιδιά, τα ανίψια, τα βαφτιστήρια, τα ξαδέρφια και τα κατοικίδια (δίποδα και τετράποδα) των υπουργών. Γιατί είπαμε, η πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα στον γενικό πληθυσμό ώστε να πειστεί να εμβολιαστεί – και τι καλύτερο παράδειγμα από το να εμβολιάσουν πρώτα τους δικούς τους ανθρώπους; Βέβαια, έτσι όπως πάει δε θα μείνουν εμβόλια για να τα κάνει κανένας άλλος, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

3.      Οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Γιατί στο πλαίσιο των καθηκόντων τους έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους (κυρίως πολιτικούς και επιχειρηματίες) και άρα κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν κορονοϊό. Εξάλλου, τόσα χρήματα έχουν πάρει από τη λίστα Πέτσα – φαντάζεσαι να πάθουν τίποτα και να πάει στράφι τέτοια κρατική επένδυση;

4.      Οι αστυνομικοί. Γιατί κι αυτοί έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, και μάλιστα σε πολύ στενή επαφή, γιατί είναι δύσκολο να τους δείρουν εξ αποστάσεως, οπότε το social distancing πάει περίπατο. Άσε που, αν είναι εμβολιασμένοι οι αστυνομικοί, θα τους χαίρεται ακόμα περισσότερο ο κόσμος στις γειτονιές (του Χρυσοχοΐδη).

5.      Οι παπάδες. Γιατί πρόκειται για έναν κλάδο που λόγω της πανδημίας έχει (κυριολεκτικά) αφεθεί στο έλεος του Θεού και πρέπει το συντομότερο δυνατό να επανέλθει στην κανονικότητα, ώστε να μπορεί άφοβα ο κόσμος να κοινωνήσει ξανά με το ίδιο κουτάλι. Να είναι καλά δηλαδή ο Θεός που φώτισε τους επιστήμονες για να βρουν το εμβόλιο.

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…