Πέντε περιπτώσεις όπου τα Ellinika Hoaxes αποκατέστησαν την αλήθεια

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

shock

1. Τον Ιούνιο του 2016 τα Ellinika Hoaxes χαρακτήρισαν ως ψευδές δημοσίευμα της ιστοσελίδας tribune.gr για έναν Βρετανό με IQ 145, ο οποίος εξέφραζε απόψεις υπέρ του Brexit, με το σκεπτικό ότι αυτός ο άνθρωπος δεν υπάρχει. Βέβαια, τελικά ο Jathan Smyth αποδείχθηκε υπαρκτό πρόσωπο και τα Ellinika Hoaxes αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη που τον… εξαφάνισαν.

2. Τον Ιούνιο του 2018 τα Ellinika Hoaxes κατακεραύνωσαν ως fake news τον ισχυρισμό του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά πως η Ελλάδα το 1977, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναγνώρισε τη μακεδονική γλώσσα σε διάσκεψη του ΟΗΕ στην Αθήνα. Λίγες μέρες αργότερα υποχρεώθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη, καθώς έπεσαν «θύματα παραπληροφόρησης και κακής συνεργασίας» και οι πληροφορίες τους αποδείχθηκαν «ελλιπείς και εσφαλμένες». Πρώτη φορά που ξανασυνέβη αυτό.

3. Τον Ιούνιο του 2020 (τι γίνεται ρε παιδιά με τον Ιούνιο; ) τα Ellinika Hoaxes ανακήρυξαν ως fake news τα δημοσιεύματα περί κατάργησης των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ουπς, λαθάκι. Τελικά αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι «υποπέσαμε στο λάθος να μην αναφέρουμε ότι με το νέο νόμο καταργήθηκαν τα Καλλιτεχνικά στην α’ και γ’ λυκείου». Εντάξει, συμβαίνουν αυτά.

4. Τον Αύγουστο του 2017 τα Ellinika Hoaxes ασχολήθηκαν με το «καυτό» θέμα του αν «κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού» της Εύας Καϊλή, όπως υποστήριζε η ίδια σε άρθρο της. Κατόπιν έρευνας, απεφάνθησαν ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, ούτε και να καταρριφθεί ο ισχυρισμός της. Βέβαια, μάλλον η έρευνα δεν ήταν και πολύ ενδελεχής, γιατί όταν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η εφημερίδα Documento παρουσίασε σε ρεπορτάζ της την αλήθεια (που ουδεμία σχέση είχε με το «κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου»), τα Ellinika Hoaxes είδαν το φως το αληθινό και συμπέραναν ότι ο ισχυρισμός της Εύας Καϊλή «δεν τεκμηριώνεται και, με τα νέα στοιχεία, καταρρίπτεται». Τρομερό plot twist.

5. Το περασμένο Σάββατο, τα Ellinika Hoaxes για μία ακόμα φορά μας έσωσαν από την παραπληροφόρηση, διευκρινίζοντας ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς «δεν πήγε στο Ντουμπάι για να ξεφαντώσει», όπως ψευδώς ανέφεραν κάτι ποταπές ιστοσελίδες και αναστέναξαν το Twitter και το Facebook, αλλά ήταν εκεί για προετοιμασία εν όψει του Αυστραλιανού Όπεν και, με την ευκαιρία, πήγε και σε ένα χλιδάτο χριστουγεννιάτικο πάρτυ να ξεσκάσει. Μα πείτε μου, δεν είναι υπέροχο να έχουμε τέτοιους αξιόπιστους πιστολέρο των fake news;

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή