Newsroom

Newsroom

Πέντε οι νεκροί από το δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη

Στην Ελευσίνα τα ελικόπτερα που μετέφεραν στην Ελλάδα τους τραυματίες και τους νεκρούς - Ερωτηματικά για την αρχική ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ

Clipboard01 9

Σε πέντε ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη με φορτηγό στο δρόμο προς τη Ντέρνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τρεις στρατιωτικούς και δύο διερμηνείς.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της ελληνικής αποστολής συγκρούστηκε με φορτηγό, το οποίο πιθανόν να μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Το πρωί της Δευτέρας προσγειώθηκε στην Αθήνα ελικόπτερο C-130 που είχε μεταβεί στη Λιβύη για να παραλάβει τους τραυματίες, καθώς και ένα C-27 που μεταφέρει τους πέντε νεκρούς. Δεκατρείς τραυματίες διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποιοι είναι σοβαρά τραυματίες.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Εν τω μεταξύ, ερωτηματικά προκαλεί η αρχική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το δυστύχημα, στην οποία έκανε λόγο μόνο για τραυματίες, και μάλιστα ελαφριά. Ειδικότερα, το ΓΕΕΘΑ ανέφερε τα εξής:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…