Πέντε οι ανεμβολίαστοι βουλευτές – Είσοδος στην Ολομέλεια με αρνητικό τεστ

Πέντε είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει εξηγήσεις από τον Πλεύρη και την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλάμανης, πέντε είναι στο σύνολο οι ανεμβολίαστοι βουλευτές και πλέον, με βάση δηλαδή το νέο τοπίο περί υποχρεωτικότητας, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ κάθε εβδομάδα, τα αποτελέσματα των οποίων θα δίνουν στο υγειονομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να εισέρχονται στην Βουλή 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έφερε το θέμα των ανεμβολίαστων βουλευτών στην Βουλή, με τον Γιάννη Ραγκούση να καλεί στον παριστάμενο Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ξεκαθαρίσει άμεσα το ποιοι είναι οι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές, και το αν προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θάνος Πλεύρης από την πλευρά του επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα, λέγοντας ότι «Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος έχει εμβολιαστεί και δεν είναι ωραίο να ανακοινώνει ο πρώην πρωθυπουργός τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη», σημείωσε ο κ. Πλεύρης

Βέβαια, ο κ. Κακλαμάνης στην πρωινή συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη επέλεξε να μην είναι τόσο φειδωλός, αφήνοντας υπόνοιες πως πρόκειται για Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης αλλά και για τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο. 

Ωστόσο, το ερώτημα που φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία απέφευγε για καιρό να απαντήσει κρυβόμενη πίσω από τον Παύλο τον Πολάκη, αφορά το εάν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι εμβολιασμένοι. Με τον Παύλο τον Πολάκη να είναι εμβολιασμένος, και τις κυβερνητικές κορώνες που ήθελαν τον Παύλο Πολάκη αντιεμβολιαστή να συντρίβονται παταγωδώς, πλέον καλείται η Νέα Δημοκρατία δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπου το εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται να μην προχωράει, το ΕΣΥ να πιέζεται και τα σχολεία να ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι προ καιρού είχε δει τη δημοσιότητα η είδηση ότι βουλεύτρια της ΝΔ δεν εμβολιάστηκε γιατί είχε ακούσει πνευματικό της. Μια είδηση που είχε συνοδευτεί από ορισμένες επιπλέον λεπτομέρειες, πως πρόκειται δηλαδή για ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει πολύ στενή σχέση με κύκλους της Εκκλησίας.

Καλείται λοιπόν άμεσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κλείσει αυτή τη συζήτηση για το δικό του κόμμα ακόμα και αν υπάρχει πολιτικό κόστος για τους όποιους -πιθανόν- μη εμβολιασμένους βουλευτές του.

Τέλος, να σημειωθεί πως τελικά οι ανεμβολίαστοι βουλευτές θα συμμετέχουν δια ζώσης στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, παρότι είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα της συμμετοχής τους μέσω του zoom.

Βγήκαν τα όπλα σε καφενείο της Κρήτης: «Έφαγε» σφαίρα ο ιδιοκτήτης προσπαθώντας να τους σταματήσει

Βγήκαν τα όπλα σε καφενείο της Κρήτης: «Έφαγε» σφαίρα ο ιδιοκτήτης προσπαθώντας να τους σταματήσει

O δράστης έφυγε από το σημείο με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν.

Ηρώ Μανέ: «Υπήρξαν παραγωγοί που έδιναν ένα σάντουιτς σε παιδιά για να πάνε για πρόβα» (video)

Ηρώ Μανέ: «Υπήρξαν παραγωγοί που έδιναν ένα σάντουιτς σε παιδιά για να πάνε για πρόβα» (video)

«Δεν έχει περιφρουρηθεί το επάγγελμά μας, δεν υπάρχει συλλογική σύμβαση», είπε η Υρώ Μανέ.

Γιάννης Μαντζουράνης: Κανένα απόρρητο δεν πρόκειται να γλιτώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Video)

Γιάννης Μαντζουράνης: Κανένα απόρρητο δεν πρόκειται να γλιτώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Video)

Την άκρως επικίνδυνη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη να καλύπτει όλα τα μείζονα θέματα και τις βαρύτατες επιπτώσεις…