Πέντε οι ανεμβολίαστοι βουλευτές – Είσοδος στην Ολομέλεια με αρνητικό τεστ

Πέντε είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει εξηγήσεις από τον Πλεύρη και την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα

5004473

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλάμανης, πέντε είναι στο σύνολο οι ανεμβολίαστοι βουλευτές και πλέον, με βάση δηλαδή το νέο τοπίο περί υποχρεωτικότητας, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ κάθε εβδομάδα, τα αποτελέσματα των οποίων θα δίνουν στο υγειονομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να εισέρχονται στην Βουλή 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έφερε το θέμα των ανεμβολίαστων βουλευτών στην Βουλή, με τον Γιάννη Ραγκούση να καλεί στον παριστάμενο Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ξεκαθαρίσει άμεσα το ποιοι είναι οι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές, και το αν προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θάνος Πλεύρης από την πλευρά του επικαλέστηκε τα προσωπικά δεδομένα, λέγοντας ότι «Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος έχει εμβολιαστεί και δεν είναι ωραίο να ανακοινώνει ο πρώην πρωθυπουργός τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη», σημείωσε ο κ. Πλεύρης

Βέβαια, ο κ. Κακλαμάνης στην πρωινή συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη επέλεξε να μην είναι τόσο φειδωλός, αφήνοντας υπόνοιες πως πρόκειται για Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης αλλά και για τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο. 

Ωστόσο, το ερώτημα που φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία απέφευγε για καιρό να απαντήσει κρυβόμενη πίσω από τον Παύλο τον Πολάκη, αφορά το εάν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι εμβολιασμένοι. Με τον Παύλο τον Πολάκη να είναι εμβολιασμένος, και τις κυβερνητικές κορώνες που ήθελαν τον Παύλο Πολάκη αντιεμβολιαστή να συντρίβονται παταγωδώς, πλέον καλείται η Νέα Δημοκρατία δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπου το εμβολιαστικό πρόγραμμα φαίνεται να μην προχωράει, το ΕΣΥ να πιέζεται και τα σχολεία να ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι προ καιρού είχε δει τη δημοσιότητα η είδηση ότι βουλεύτρια της ΝΔ δεν εμβολιάστηκε γιατί είχε ακούσει πνευματικό της. Μια είδηση που είχε συνοδευτεί από ορισμένες επιπλέον λεπτομέρειες, πως πρόκειται δηλαδή για ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει πολύ στενή σχέση με κύκλους της Εκκλησίας.

Καλείται λοιπόν άμεσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κλείσει αυτή τη συζήτηση για το δικό του κόμμα ακόμα και αν υπάρχει πολιτικό κόστος για τους όποιους -πιθανόν- μη εμβολιασμένους βουλευτές του.

Τέλος, να σημειωθεί πως τελικά οι ανεμβολίαστοι βουλευτές θα συμμετέχουν δια ζώσης στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, παρότι είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα της συμμετοχής τους μέσω του zoom.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.