Πέντε νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στην παλιά πόλη του Αλγερίου        

Πέντε άνθρωποι, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση ενός ερειπωμένου κτιρίου στην Κάσμπα του Αλγερίου, την ιστορική, παλιά πόλη της πρωτεύουσας που έχει ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco.

Διασώστες με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων προσπαθούσαν όλη την ημέρα να εντοπίσουν και να ανασύρουν τους εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια του τετραώροφου κτιρίου που βρισκόταν απέναντι από το ιστορικό τζαμί Κετσάουα.

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή, μια γυναίκα στεκόταν στον δρόμο θρηνώντας για τα θύματα. Εξέφραζε επίσης την οργή της για εκείνους που “ασβέστωσαν το εξωτερικό του κτιρίου” για να δείχνει ωραίο όταν επαναλειτούργησε το Κετσάουα, μετά τις εργασίες συντήρησης το 2017, αντί “να το ανακαινίσουν ή να το γκρεμίσουν, γιατί ήταν ερείπιο”.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, στο σπίτι είχε κάνει κατάληψη μια οικογένεια: επρόκειτο για δύο αδελφούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν παντρεμένος και είχε δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 8 ετών και μερικών μηνών. Είχαν βρει στέγη εκεί μετά την εκκένωση του από τους ενοίκους του, πριν από πολλούς μήνες.

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα ερείπια εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες, γεγονός που εντείνει τον θυμό των περιοίκων. Ο ουάλι (νομάρχης) Αλγερίου, που πήγε στον χώρο το πρωί, κυνηγήθηκε από κατοίκους και αναγκάστηκε να φύγει, υπό την προστασία των σωματοφυλάκων του και αστυνομικών, σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…