Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να μείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα 

5197974

1. Γιατί ως γνωστόν, ο Θεός είναι βαρήκοος και δεν ακούει τις προσευχές όταν τις κάνεις από το σπίτι. Μόνο αν πας στην εκκλησία, που έχει καλή ακουστική, θα ακούσει την προσευχή σου καμπάνα – κυριολεκτικά.

2. Γιατί είναι ευκαιρία να πειστούν και οι άπιστοι ότι στις εκκλησίες δεν κολλάς ιό, κολλάς Θεό. Αν με ανοιχτές εκκλησίες δεν υπάρξει καμία έξαρση κρουσμάτων, θα αποδειχθεί αυτό που λένε τόσο καιρό οι παπάδες. Αν από την άλλη υπάρξει έξαρση κρουσμάτων, θα φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός από τις εκκλησίες.

3. Γιατί πρέπει να στηριχθεί ο μαστιζόμενος κλάδος των παπάδων, που έχουν δει τον τζίρο των επιχειρήσεών τους να κατρακυλά και είναι ορατός ο κίνδυνος, αν χαθεί και η κρίσιμη περίοδος των Χριστουγέννων, να βάλουν λουκέτο και να αναγκαστούν να ψάξουν μια δουλειά της προκοπής.

4. Γιατί ομόφωνα η ειδική ομάδα των λοιμωξιολόγων, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Βουργουνδίας Χαρίλαο, τον Μητροπολίτη Κιτρομηλίας Μακένζιο, τον αρχιδιάκονο Βελισσάριο, τον μοναχό Γεσούνδιο τον Μαρμαρινό και τον Άγιο Σιλέσιο τον Κοβιντοκτόνο, έκρινε ότι είναι ασφαλής η παρουσία των πιστών στις εκκλησίες, με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων (να κάνουν τον σταυρό τους κάθε τρία βήματα και να λένε από μέσα τους το Πάτερ Ημών κάθε έξι).

5. Γιατί είναι μια ευκαιρία να απαντηθεί επιτέλους με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το αιώνιο ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα;». Μα η Εκκλησία, φυσικά.

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πάρε Πέντε» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…