Πέντε λόγοι για τους οποίους οι υγειονομικοί δε χρειάζονται χριστουγεννιάτικο χρηματικό μπόνους

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα 

5061987

1. Όπως το ξεκαθάρισε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έχουν ήδη ανταμειφθεί κοινωνικά και συναισθηματικά. Τι στα μπαλκόνια βγήκαμε να τους χειροκροτήσουμε, τι τζάμπα καφέδες τους κερνάνε στις καφετέριες, τι προτεραιότητα τους δώσαμε στα σούπερ μάρκετ. Θέλουν και λεφτά; Ε, παραπάει.

2. Σε μία περίοδο κρίσης, όπου χιλιάδες άνθρωποι ξαφνικά βρέθηκαν κλεισμένοι στα σπίτια τους, πολλοί χωρίς καν να μπορούν να δουλέψουν, οι υγειονομικοί έχουν δουλειές με φούντες, τρέχοντας όλη μέρα από ‘δω κι από ‘κει φροντίζοντας τους αμέτρητους ασθενείς. Θα ήταν πρόκληση για τους ανέργους και για όσους έχασαν τις δουλειές τους αν έπαιρναν και μπόνους.

3. Ως γνωστόν, πριν την κρίση οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Δημόσιο ήταν για τη ΝΔ υπεράριθμα, αργόμισθα ρεμάλια που δεν έκαναν τίποτα όλη μέρα και πληρώνονταν γι’ αυτό – σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα, όπου όλα δούλευαν ρολόι. Μόλις κοπάσει η κρίση, τα πράγματα θα επιστρέψουν στην «κανονικότητα». Οπότε ποιος ο λόγος να τους δώσουμε μπόνους, αφού στο τέλος θα τους διώξουμε;

4. Ώπα, κάτσε. Δηλαδή δε φτάνει που τους κάνουμε τη χάρη να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, θέλουν να τσεπώσουν και φράγκα; Άσε που μας τα ‘πρηξαν με την γκρίνια τους. Τη μια δεν έχουμε μάσκες, την άλλη δεν έχουμε ΜΕΘ, ποτέ δεν είναι ικανοποιημένοι. Ε, δε θα επιβραβεύσουμε τέτοια συμπεριφορά.

5. Εντάξει, σύμφωνοι, οι γιατροί έχουν κουραστεί λίγο με τη φάση του κορονοϊού. Αλλά είναι αυτός λόγος να πάρουν λεφτά; Δηλαδή αν είναι έτσι, τότε ο ακούραστος πρωθυπουργός μας που δεν έχει βάλει πωπό κάτω εδώ και μήνες (μια τρέχει στη Σαντορίνη, μια στην Πάρνηθα, καμιά στο Βερολίνο) τι μπόνους πρέπει να πάρει; Ας είμαστε και λίγο λογικοί.

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πάρε Πέντε» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς