Πέντε χρήσιμες πληροφορίες για τα self tests διάγνωσης του κορονοϊού

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

5277670

1. Ποιος χρειάζεται ένα self test που το παίρνεις έτοιμο και σε ένα λεπτό έχεις τελειώσει; Βαρετό. Με τα συναρμολογούμενα self tests η αυτοδιάγνωση μετατρέπεται σε μία συναρπαστική περιπέτεια που προσφέρει διασκέδαση για όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι, σε μία περίοδο που τη χρειαζόμαστε.

2. Τα self tests έχουν γνωρίσει μεγάλη πέραση στη Σουηδία, όπου μάλιστα πωλούνται στα ΙΚΕΑ και υπάρχει η δυνατότητα, για όσους δεν πιάνει το χέρι τους, να τους τα συναρμολογήσει με μία μικρή χρέωση ένας εξειδικευμένος υπάλληλος. Σύντομα θα κυκλοφορήσουν και άλλα αντίστοιχα προϊόντα, όπως self ακτινογραφίες, self υπερηχογραφήματα και self μαγνητικές τομογραφίες.

3. Οι οδηγίες στις άλλες γλώσσες αναφέρουν ρητώς ότι τα τεστ που παρέλαβαν τα φαρμακεία πρέπει να γίνονται υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία υγείας. Στα ελληνικά αυτή η παρατήρηση δεν κρίθηκε αναγκαία, καθώς όποιος Έλληνας έχει περάσει έστω και δέκα λεπτά τον τελευταίο χρόνο στο Facebook είναι σαν να έχει πάρει πτυχία ιατρικής, φαρμακευτικής και νοσηλευτικής, όλα πακέτο.

4. Λόγω τυπογραφικού λάθους, η συσκευασία αναφέρει ότι πρόκειται για self test. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για shelf test: διαγνωστικά τεστ δηλαδή που είχαν ξεμείνει στα ράφια κάποιας εταιρείας και ευτυχώς βρέθηκε κορόιδ… εεε, το ελληνικό κράτος να τα πάρει.

5.      Αν το αποτέλεσμα του τεστ είναι μία γραμμή, τότε το τεστ είναι αρνητικό. Αν το αποτέλεσμα του τεστ είναι δύο γραμμές, τότε το τεστ είναι θετικό. Αν το αποτέλεσμα του τεστ είναι «ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ;», τότε είστε νεοδημοκράτης.

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της στήλης «Πάρε Πέντε» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…