Newsroom

Newsroom

Πέντε ερωτήματα προς την Μενδώνη μετά την επιστολή – κατακραυγή για την Ακρόπολη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου καλεί την υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει «εάν το ΥΠΠΟ εξέτασε εναλλακτικές λύσεις πριν πάρει την απόφαση να καλύψει όλον τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με τσιμέντο».

λινα 10

«Κα Μενδώνη πραγματικά πιστεύετε πως “Μένουμε Ευρώπη” με όλα αυτά ή μήπως πάτε την χώρα ολοταχώς σε καθεστώς Μπανανίας;», αναρωτιέται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σ. Αναγνωστοπούλου:

«Στην προσβλητική ανακοίνωση της κ. Μενδώνη ,σε λάθος όμως αποδέκτες, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εμένα προσωπικά, που χαρακτήριζε το Παρατηρητήριο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, (World Heritage Watch) ως τυχαία και αμφιλεγόμενη ΜΚΟ με ασαφείς προθέσεις και αδιαφανείς σχέσεις, ήρθε άμεσα η απάντηση καταπέλτης του ίδιου του Παρατηρητηρίου. Εμπεριστατωμένη, αυστηρή και με σωστό παραλήπτη ,το αρμόδιο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Σωστά αναρωτιέται στην επιστολή του ο Stephan Doempke, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αν αυτό το ύφος επικοινωνίας  «…αρμόζει σε έναν θεσμό όπως είναι το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, που έχει ως αποστολή την προώθηση του πολιτισμού, αντί να συζητήσει τα ζητήματα που εγείρονται, να επανέρχεται με πολεμική ρητορική, αβάσιμους ισχυρισμούς, ψευδείς αναφορές και υποτιμητικές, αν όχι προσβλητικές, δηλώσεις για τον οργανισμό μας…» «…Πράγματι ασκούμε αυστηρή κριτική στο πρόγραμμα που πραγματοποιείται επί του παρόντος από την Ελληνική κυβέρνηση. Είναι δικαίωμά μας, και καμία κυβέρνηση η δημοκρατική χώρα δεν θα έπρεπε να χάνει την ψυχραιμία της όταν το ασκούμε…»

Όσο και αν εμείς συνηθίσαμε από την κ. Μενδώνη να χρησιμοποιεί την τακτική της διαστρέβλωσης των γεγονότων, της κατάθεσης παραπλανητικών στοιχείων και πρωτοφανών ανακριβειών, για να απαντήσει σε κάθε ερώτηση που της θέταμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, φαίνεται πως αυτό το απαξιωτικό και δηκτικό της ύφος, που χρησιμοποιεί και σε θεσμικούς παράγοντες παγκόσμιας εμβέλειας, δεν της βγαίνει εκτός συνόρων σε καλό.

Γι’ αυτό και εμείς κυρία Μενδώνη αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει, όπως αναρωτιέται  και ο κύριος Stephan Doempke στην επιστολή του και σας παραθέτουμε τις απορίες μας, που είναι πρωτίστως δικές του απορίες:

  1. Έχει ποτέ το υπουργείο εξετάσει άλλες εναλλακτικές λύσεις πριν πάρει την απόφαση να καλύψει όλον τον Ιερό Βράχο με τσιμέντο;
  2. Πρέπει να είναι κανείς ειδικός στην κλασσική αρχαιότητα προκειμένου να αντιληφθεί την τεράστια βλάβη που υπέστησαν η αυθεντικότητα και η πληρότητα του χώρου της Ακρόπολης;
  3. Ποιοι ήταν οι ειδικοί της κλασσικής αρχαιότητας που συμμετείχαν στην Επιτροπή της UNESCO, οι οποίοι αξιολόγησαν τα έργα ως «διεθνές υπόδειγμα στον τομέα της συντήρησης»;
  4. Πρέπει να μάθουμε γιατί χρειάστηκε ένα ολόκληρο έτος μεταξύ της Αποστολής και της Δημοσίευσης της Έκθεσής της όταν, σύμφωνα με την UNESCO, οι Εκθέσεις δημοσιεύονται αμέσως μετά την συμπλήρωσή τους;
  5. Έχει το δικαίωμα να μάθει ο κόσμος -στον οποίο ανήκει η κληρονομιά της Ακρόπολης- κατά πόσον το Υπουργείο διαμεσολάβησε στην σύνταξη της έκθεσης;
  6. Και μια τελευταία ερώτηση που επιβάλλεται να σας κάνουμε ,για τα καθ’ ημάς , τα της χώρας μας τρεις μέρες πριν τις κρισιμότερες εκλογές της Μεταπολίτευσης . Ξέρουμε πως παραμένετε σταθερή στην ανυπαρξία αρχών και ηθικών φραγμών προκειμένου να κάνετε την βρώμικη δουλειά αυτής της αυταρχικής Δεξιάς. Φυσικά και είστε και αφοσιωμένη λειτουργός του καθεστώτος Μητσοτάκη, το έχετε αποδείξει άλλωστε. Όμως Κυρία Μενδώνη πραγματικά πιστεύετε πως «Μένουμε Ευρώπη» με όλα αυτά ή μήπως πάτε την χώρα ολοταχώς σε καθεστώς Μπανανίας;»

 

Ταμάγιο Πέρι: Καρχαρίας κατασπάραξε τον ηθοποιό των Πειρατών της Καραϊβικής – Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

4b8dc6c6 pirates caribbean

Ταμάγιο Πέρι: Καρχαρίας κατασπάραξε τον ηθοποιό των Πειρατών της Καραϊβικής – Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο Ταμάγιο Πέρι ήταν επίσης επαγγελματίας σέρφερ, με τον καρχαρία να τον κατασπαράζει την ώρα…

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Πάνω από 15 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου

κορεα

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Πάνω από 15 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου

Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς, οι διασώστες δυσκολεύονται να ταυτοποιήσουν τους νεκρούς

Σοκ στην Αχαΐα: Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει η 32χρονη (video)

ενδοοικογενειακή βία 1

Σοκ στην Αχαΐα: Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει η 32χρονη (video)

Μια 32χρονη γυναίκα στην Αχαΐα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της μετά από απειλές…