Πέντε ερμηνείες για το πώς προέκυψε ο αριθμός 9 για τα γιορτινά τραπέζια

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα  

5210773

1. Υπολογίστηκαν δύο τετραμελείς οικογένειες (άρα σύνολο 8 άτομα) συν ένας ξεχασμένος παππούς ή γιαγιά, που αποτελεί αναπόσπαστη ατραξιόν σε κάθε γιορτινό τραπέζι με τις χιλιοειπωμένες ιστορίες για το πώς έβγαλε το χειμώνα του ’55 τρώγοντας μόνο βελανίδια και γαϊδουράγκαθα.

2. Ο αριθμός 9 είναι πολύ βολικός στην κοπή της βασιλόπιτας: αν συνυπολογίσεις τα κομμάτια του Χριστού, του σπιτιού και της δουλειάς, βγαίνουν συνολικά 12 κομμάτια. Οπότε σταυρώνεις, κόβεις στα τέσσερα, μετά κόβεις το κάθε κομμάτι σε τρία ίσα, και είσαι έτοιμος.

3. Οι λοιμωξιολόγοι έλεγαν 4 άτομα το πολύ σε κάθε τραπέζι για να αποφευχθεί η μετάδοση του κορονοϊού σε μεγάλες παρέες. Οι υπουργοί, από την άλλη, ήθελαν τουλάχιστον 14 άτομα σε κάθε τραπέζι, για να μη νιώσει καταπιεσμένος ο κοσμάκης. Ε, και τελικά τα βρήκαν στη μέση.

4. Με τη σύμφωνη γνώμη και των επιστημόνων της Εκκλησίας, επιβεβαιώθηκε πως ο αριθμός 9 είναι σούπερ συμβολικός, καθώς το 9ο γράμμα του αρχαίου ελληνικού αλφαβήτου ήταν το Θ, που παραπέμπει στη λέξη «Θεός», οπότε δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για μετάδοση του κορονοϊού, ακόμα κι αν στα τραπέζια μοιραστούμε το ίδιο κουταλάκι.

5. Κατόπιν επιστημονικής μελέτης και υπολογίζοντας τις απαραίτητες αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται, διαπιστώθηκε ότι σε ένα μέσο σαλόνι μπορούν το πολύ 9 άτομα να βλέπουν Σπύρο Παπαδόπουλο στην τηλεόραση χωρίς να συνωστίζονται.

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…