Πέντε ενδείξεις ότι ίσως και να ζεις σε θεοκρατικό καθεστώς

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

Σπύρος Ξενίδης 06/01/2021 | 13:32

1. Στη χώρα σου υπάρχει μία κυρίαρχη Εκκλησία που μπορεί να κάνει ό,τι της καπνίσει, παραβιάζοντας νόμους και ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς ποτέ να κινδυνεύσει η ίδια ή οι λειτουργοί της με κυρώσεις (π.χ. πρόστιμα, συλλήψεις κλπ), γιατί απλώς κανείς δεν τολμά να τα βάλει μαζί της.

2. Όταν λαμβάνεται μία κρατική απόφαση που πλήττει τα συμφέροντά της, η Εκκλησία απλώς θα την αψηφήσει χωρίς επιπτώσεις (και μάλιστα ουρλιάζοντας ότι βρίσκεται υπό διωγμό), ενώ αν οποιοσδήποτε άλλος πληττόμενος τολμήσει να κάνει το ίδιο, μαύρο φίδι που τον έφαγε.

3. Στη χώρα σου υπάρχει μία Εκκλησία που έχει την απαίτηση να εκφέρει γνώμη για θέματα όπως το τι θα διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο ή το τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν οι γυναίκες με το σώμα τους – και όχι μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση δεν την παίρνει με τις ντομάτες, αλλά την ακούει και ευλαβικά.

4. Ακόμα και οι πιο απλές πολιτικές διαδικασίες, όπως η συγκρότηση νέας Βουλής ή η ανάληψη καθηκόντων από νέους υπουργούς, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την ευλογία ενός εκπροσώπου της Εκκλησίας.

5. Όλοι οι πολίτες της χώρας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, είναι υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν στη μισθοδοσία και τη συνταξιοδότηση των λειτουργών της Εκκλησίας, εφόσον αυτή γίνεται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της νέας στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr