Newsroom

Newsroom

Πέντε Έλληνες τραυματίες στη Βηρυτό – Οι δύο σε σοβαρή κατάσταση

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων που επικαλείται τις τελευταίες πληροφορίες από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, οι Έλληνες τραυματίες ανέρχονται σε πέντε συνολικά, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση.  

libano 3

Ο απολογισμός των νεκρών από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε χθες τη Βηρυτό αυξήθηκε σε 135, ενώ περίπου 5000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν και αγνοούνται, είπε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar.

Μία ελληνίδα νεκρή

 “Η Βηρυτός είναι ένα βομβαρδισμένο τοπίο, η εικόνα είναι καταστροφική” περιέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, από τη Βηρυτό, όπου βρίσκεται από σήμερα το πρωί, επικεφαλής κλιμακίου της ΕΜΑΚ για την ενίσχυση του διασωστικού έργου των αρχών του Λιβάνου.   Ειδικότερα σχετικά με τους Έλληνες της Βηρυτού ο κ. Φραγκογιάννης είπε ότι σύμφωνα με τις διπλωματικές μας αρχές -τις οποίες ευχαρίστησε- μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε τραυματίες εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά, ενώ μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της. “Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο” τόνισε ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επαναπατρισμού των Ελλήνων.