Πέντε άστοχα σχόλια που θα έκανε η Ιωάννα Μάνδρου για ιστορικά γεγονότα

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

pexels karolina grabowska 5202954

1. Η δολοφονία του Τζον Λένον: «Ναι, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως το θύμα προκάλεσε κατά κάποιον τρόπο τον θάνατό του. Κατά καιρούς ο Λένον είχε επιδείξει προκλητική συμπεριφορά, και όλοι θυμόμαστε την απαράδεκτη δήλωσή του ότι οι Μπιτλς είναι “μεγαλύτεροι από τον Θεό”. Νομίζω ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.»

2. Η Νύχτα των Κρυστάλλων: «Ασφαλώς και είναι καταδικαστέα η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όμως δεν μπορεί έτσι ξαφνικά να άρχισε ο κόσμος να κυνηγάει τους Εβραίους. Κάτι θα είχε προηγηθεί και από την πλευρά τους. Θα πρέπει να ακούσουμε και την άλλη πλευρά τι έχει να πει.»

3. Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Εγώ αναρωτιέμαι, αυτός ο άνθρωπος δεν είχε κάποιον να τον προστατεύσει; Είχε πέσει θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας, δεχόταν απειλές για τη ζωή του, και παρόλα αυτά δεν είχε μια στρατιά από σεκιουριτάδες να τον προσέχουν; Μα αυτό είναι σαν να ανοίγεις την πόρτα στο δολοφόνο σου.»

4. Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη: «Ναι, αλλά τι δουλειά είχε βραδιάτικα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοτζάμ βουλευτής; Ζούμε σε μία ταραχώδη περίοδο, τα πνεύματα είναι οξυμένα, το ήξερε αυτό. Ε, δε νομίζω ότι ήταν κι αυτός άμοιρος ευθυνών για ό,τι του συνέβη.»

5. Η άρνηση της Ρόζα Παρκς να σηκωθεί από το λεωφορείο: «Δεν ξέρω, ειλικρινά, αυτή η γυναίκα δεν έχει κάποιον άνθρωπο, έναν γονιό, έναν σύζυγο, έναν αδελφό, ένα παιδί, κάποιον να την προστατέψει; O νόμος είναι σαφής, οι θέσεις για μαύρους στα λεωφορεία είναι συγκεκριμένες. Δηλαδή τι, θα αλλάξουμε τους νόμους επειδή έτσι θέλουν κάποια ακραία στοιχεία;»

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…