Πέντε ακόμα μέρη όπου χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνομία (εκτός από τα πανεπιστήμια)

Ο Σπύρος Ξενίδης τσουβαλιάζει σε πεντάδες και σατιρίζει την επικαιρότητα

5032664

1.    Στα περίπτερα. Έχει εξελιχθεί σε μάστιγα το φαινόμενο των τσόγλανων που κλέβουν τσίχλες και καραμέλες όταν δε βλέπει ο περιπτεράς, και πλέον πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα. Προτείνεται η σύσταση ειδικού σώματος της ΕΛΑΣ (η λεγόμενη και ομάδα «ΔΕΛΤΑ της Γειτονιάς») που θα περιπολεί από περίπτερο σε περίπτερο, αποτρέποντας την εγκληματική δράση των πιτσιρικάδων.

2.    Στις πλατείες. Με το που ξεμυτίζει ο ήλιος -τσουπ!- να’σου ορδές από βαριεστημένους λόγω lockdown ανθρώπους που μαζεύονται στις πλατείες και κωλοβαράνε σε βαθμό κακουργήματος. Εντάξει, πάντα υπάρχει ένας ρουφιάνος που θα καταγγείλει στην αστυνομία ότι στην πλατεία έχει συνωστισμό και να πάνε να ρίξουν πρόστιμα (και αν του δινόταν η ευκαιρία ευχαρίστως θα φόραγε μία κουκούλα στο κεφάλι και θα έδειχνε έναν-έναν τους παραβάτες), αλλά γιατί να αφήνουμε αυτήν τη δουλειά σε ερασιτέχνες; Ήρθε η ώρα για τους Μπάτσους της Πλατείας.

3.    Στις πολυκατοικίες. Όποιος έχει βρεθεί έστω και μία φορά σε συνέλευση πολυκατοικίας ξέρει ότι η εμπειρία αυτή είναι πιο επώδυνη κι από το να πας με φανέλα του Παναθηναϊκού στη Θύρα 7. Μπινελίκια, ξύλο, χαμός. Με το πρωτοποριακό σχέδιο «Το Χαμόγελο του Διαχειριστού», η ΕΛΑΣ θα στέλνει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε πολυκατοικία όπου διεξάγεται γενική συνέλευση, φροντίζοντας για την τήρηση της τάξης και για τη στρατηγική φύτευση μολότοφ σε τσάντες ανύποπτων ενοίκων με ύποπτες φάτσες.

4.    Στις ακτές. Αμέτρητοι είναι αυτοί που αναίσχυντα, παρά τη ρητή απαγόρευση, πηγαίνουν για ψάρεμα, κάτι που όπως ο καθένας καταλαβαίνει είναι τρομερά επικίνδυνο για συνωστισμό, αφού συνήθως είναι ολομόναχοι σε απόσταση χιλιομέτρων από τους άλλους. Αυτή είναι μια δουλειά για το νέο ειδικό αστυνομικό σώμα CSI: Καλάμι.

5.    Στα σχολεία. Τα παιδιά είναι παιδιά, και κάποιος πρέπει να τα προσέχει. Φοράνε σωστά τη μάσκα τους; Κρατάνε αποστάσεις; Βάζουν αντισηπτικό στα χέρια όταν πιάνουν τις μύξες τους; Πού να προλάβουν και οι έρμοι οι δάσκαλοι να τα επιβλέπουν; Ήρθε η ώρα η ζωή να μιμηθεί την τέχνη: Ο Μπάτσος του Νηπιαγωγείου. Ένας σε κάθε τάξη. Νόμος και τάξη. Ή μάλλον: Τάξη και αστυνόμος.

 

* Το koutipandoras.gr επισημαίνει ότι το κείμενο της στήλης «Πέντε Πράγματα» του Σπύρου Ξενίδη, αποτελεί σατιρικό κείμενο.

Παραδοχή Κυρανάκη για «Ομάδα Αλήθειας»: «Ισχύει ότι ήμουν σε ιδιωτική εταιρεία όταν ήμουν και πολιτικό στέλεχος»

6033699

Παραδοχή Κυρανάκη για «Ομάδα Αλήθειας»: «Ισχύει ότι ήμουν σε ιδιωτική εταιρεία όταν ήμουν και πολιτικό στέλεχος»

«Δεν αναφέρονται ούτε άλλες επιχειρήσεις στις οποίες έχω δουλέψει στο παρελθόν». ήταν η απάντηση του…

Σπουδαία μέρα για τα ελληνικά ΜΜΕ: Κορυφαία είδηση το νέο look του Άδωνι και η μεταμόσχευση μαλλιών

Άδωνις Γεωργιάδης

Σπουδαία μέρα για τα ελληνικά ΜΜΕ: Κορυφαία είδηση το νέο look του Άδωνι και η μεταμόσχευση μαλλιών

Ο κόσμος καίγεται κι εμείς ασχολούμαστε με τρίχες... κυριολεκτικά

Η Σπυριδούλα και η κόλαση που έζησε στο θέατρο: Η 12χρονη υπηρέτρια που τη «σιδέρωσαν» οι ιδιοκτήτες

σπυριδ

Η Σπυριδούλα και η κόλαση που έζησε στο θέατρο: Η 12χρονη υπηρέτρια που τη «σιδέρωσαν» οι ιδιοκτήτες

«Κορίτσια 12 χρονών, παιδιά του κόσμου όλου, που σας βιάσαν την ψυχή άνθρωποι του διαβόλου,…

Βέλγιο: «Το σώμα μου είναι η φυλακή μου» – 48χρονος Γάλλος με Πάρκινσον επιλέγει την ευθανασία

Βέλγιο

Βέλγιο: «Το σώμα μου είναι η φυλακή μου» – 48χρονος Γάλλος με Πάρκινσον επιλέγει την ευθανασία

Στη Γαλλία, η ευθανασία δεν επιτρέπεται, ενώ στο Βέλγιο είναι νόμιμη εδώ και χρόνια, κάτι…

Καμπανάκι από Frontex: Εξετάζει κυρώσεις κατά της Ελλάδας για τα pushbacks – «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΕΕ στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Frontex

Καμπανάκι από Frontex: Εξετάζει κυρώσεις κατά της Ελλάδας για τα pushbacks – «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΕΕ στα ανθρώπινα δικαιώματα»

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα εμπλέκεται σε 13 ανοικτές υποθέσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις…