Newsroom

Newsroom

Πενγκ Σουάi: Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας με αιχμές κατά της ΔΟΕ

Την παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας προκάλεσε η επικοινωνία που είχε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, που είχε ως στόχο να παράσχει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της Κινέζας αθλήτριας του τένις, η οποία δεν είχε δώσει σημεία ζωής εδώ και τρεις βδομάδες μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος.

2021 11 20T041855Z 1191307934 RC24YQ9NSPQ8 RTRMADP 3 TENNIS CHINA PENG 768x480 1

Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε την ΔΟΕ ότι «μπαίνει σε επικίνδυνα νερά» δίνοντας διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της κινέζας αθλήτριας του τένις. Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η  Πενγκ Σουάι, είχε χθες βιντεοκλήση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, και του δήλωσε ότι είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της, μετά την ανησυχία που εκφράζουν συναθλητές της για την εξαφάνιση της μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από το πρώην κυβερνητικό στέλεχος και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολ.

 «Η ΔΟΕ μπαίνει σε επικίνδυνα νερά. Θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί για να μην συμμετάσχουν σε τυχόν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο ερευνητής της Αμνηστίας για την Κίνα, Αλκάν Ακάντ.

Όπως τονίζει η Διεθνής Αμνηστία «στο παρελθόν έχουμε δει διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πουν αυτό που τους είχαν πει».

Ο ερευνητής της Διεθνής Αμνηστίας τόνισε ότι η βιντεοκλήση ήταν ελάχιστα πειστική και έκανε ελάχιστα για να μετριάσει τους φόβους για την ευημερία της παίκτριας.

«Η κινεζική κυβέρνηση έχει ιστορικό, ειδικά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να κατασκευάζουν δηλώσεις ή να κάνουν τους ανθρώπους να δίνουν αναγκαστικές συνεντεύξεις, λίγο μετά την εξαφάνιση ανθρώπων», είπε ο Ακάντ, ο οποίος κάλεσε την κινεζική κυβέρνηση να ερευνήσει τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση και να διασφαλίσει ότι υπάρχει  μια πλατφόρμα για να εκφράζονται όλοι ελεύθερα και χωρίς αρνητικές συνέπειες.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό