Newsroom

Newsroom

Pen-Pineapple-Apple-Pen: Το νέο viral video που "σπάει" το internet και θα σου "φάει" το μυαλό

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Gangnam Style του Psy.

57ebc1c81dc5242c338b4582

Το βίντεο του Νοτιοκορεάτη τραγουδιστή έγινε μέσα σε λίγες ημέρες το νούμερο ένα viral video καθιστώντας τον σε μια από τις γνωστότερες «φιγούρες» του διαδικτύου. Το βίντεο που ανέβηκε στις 15 Ιουλίου του 2012.

Στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, το βιντεοκλίπ του “Gangnam Style” ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια προβολών στο YouTube και έγινε το πρώτο βίντεο στην ιστορία του ιστότοπου που πέτυχε τέτοιο ρεκόρ θεάσεων. Ο Psy εν συνεχεία αναγνωρίστηκε από τα ΜΜΕ ως ο “Βασιλιάς του YouTube”.

Σήμερα, Σεπτέμβριος του 2016, το βίντεο μετρά 2.651.053.402 προβολές και παραμένει στην κορυφή της λίστας των βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube.

Μετά το Gangnam Style ακολούθησαν και άλλα τραγούδια. Ένα από αυτά ήταν και το περίφημο «What Does The Fox Say?» από τους Ylvis, τους δυο Νορβηγούς κωμικούς.

Εκτός από τα τραγούδια, viral μπορεί να γίνουν όλα τα «είδη» βίντεο που ανεβαίνουν στο YouTube. Δεν μπορούμε άλλωστε να ξεχάσουμε το Harlem Shake ή τις… διάφορες «προκλήσεις» μέσω διαδικτύου, όπως ήταν το Ice Bucket Challenge αλλά και το «Hold a Coke with your Boobs».


Το μήλο, ο ανανάς και το… στυλό!

Η ώρα λοιπόν για ένα καινούργιο viral video που συνδυάζει μπορούμε να πούμε στοιχεία Gangnam Style και Harlem Shake, είναι το Pen-Pineapple-Apple-Pen ή εν συντομία, PPAP.

Το βίντεο, όσο παίρνανε οι ημέρες, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές και… «κολλητικό». Έναν μήνα και λίγες ημέρες μετά το ανέβασμά του στο Youtube, το PPAP αγγίζει τις 7,5 εκατομμύρια προβολές στο YouTube ενώ έχει γίνει viral σε Facebook, Twitter.

Μάλιστα, στην επίσημη σελίδα του 9GAG στο Facebook μετρά μέχρι στιγμής 56 εκατομμύρια προβολές!


Τί είναι όμως;

Απολύτως τίποτα θα λέγαμε. Πρόκειται για ένα πιασάρικο και άκρως κολλητικό χιουμοριστικό τραγουδάκι για ένα μήλο, έναν ανανά και… στυλό!

Αν δεν μας πιστεύετε, οι στίχοι έχουν ως εξής:

“I have a pen. I have an apple. Apple-pen!

I have a pen. I have [a] pineapple. Pineapple-pen!

Apple-pen. Pineapple-pen. Pen-Pineapple-Apple-Pen.”

Αυτό, είναι όλο και όλο και διαρκεί λίγο περισσότερο από ένα λεπτό.


Ο δημιουργός του

Στο βίντεο, εμφανίζεται με… animal print ενδυματολογικές επιλογές, ο DJ Piko-Taro. Πρόκειται για το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, η καλύτερα τον νέο ήρωα του 40χρονου Ιάπωνα entertainer Kazuhiko Kosaka.

Γιατί έγινε viral;

Η ερώτηση είναι εύλογη, όπως όμως είναι και η απάντηση. Σύμφωνα με τα όσα γράφει και το BBC, το PPAP έχει ένα εθιστικό beat, χαζούς στίχους και έναν γελοίο και απλό χορό που επαναλαμβάνεται.

Μάλιστα, για το χορό, ο DJ Piko-Taro έχει βγάλει και video tutorial, ενώ ήδη αρκετά video χρηστών με τις δικές τους χορογραφίες ανεβαίνουν σε YouTube και Facebook!


ΥΓ: Φυσικά και έχουν ξεκινήσει τα…Memes!  


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…