Πέμπτη και… φαρμακερή διάσκεψη στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η πέμπτη και κρισιμότερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να διεξαχθεί ψηφοφορία για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

580536791dc52448278b46ce 2

Σε περίπτωση που οι σύμβουλοι της Επικρατείας ακολουθήσουν την εισήγηση του Γ. Παπαγεωργίου, που υποστηρίζει πως ο νόμος Παππά δεν είναι αντισυνταγματικός, με το σκεπτικό πως η αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ οδήγησε στην ανάληψη των σχετικών αρμοδιοτήτων από τον υπουργό Επικρατείας, τότε οι δικαστές θα κληθούν να ψηφίσουν για το θέμα του περιορισμένου αριθμού των αδειών, και για το αν αυτός είναι σύμφωνος με τις συνταγματικές επιταγές. Αν και πάλι κρίνουν πως δεν υπάρχει σύγκρουση με το Σύνταγμα, τότε θα προχωρήσει κανονικά η μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, ανοίγοντας το δρόμο για το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Αν πάλι κρίνουν τον νόμο Παππά αντισυνταγματικό, κρίνοντας πως αρμόδιο για τη χορήγηση των αδειών είναι το ΕΣΡ, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε διορθωτικές νομοθετικές κινήσεις που θα επιφέρουν μερική ή πλήρη ανατροπή δεδομένων.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 5 το απόγευμα, κεκλεισμένων των θυρών, και σε αυτήν θα είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα των (παλαιών και νέων) καναλαρχών, αλλά και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που ανάλογα με την απόφαση του ΣτΕ θα καθορίσουν τη στάση τους όσον αφορά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες δικαστικών κύκλων που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην εκδώσει οριστική απόφαση, αλλά να εκδώσει προδικαστική απόφαση με την οποία θα δίνει χρόνο στην Πολιτεία, προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και στη συνέχεια να επανέλθει η Ολομέλεια, μετά το διάστημα αυτό, υπό άλλη σύνθεση, για να κρίνει οριστικά το ζήτημα των προσφυγών των τηλεοπτικών καναλιών.

Δεν είναι βέβαιο ότι η σημερινή διάσκεψη θα είναι και η τελευταία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ όλα τα ενδεχόμενα ως προς την κρίση των δικαστών παραμένουν ανοιχτά.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…