Πελόζι: Nα προστατευτεί η χώρα από τον «ψυχικά ασταθή» Τράμπ

Συνομιλίες με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ είχε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, για τη λήψη προφυλάξεων για να αποφευχθεί πιθανή "ανισόρροπη επίθεσή από τον Τραμπ".

1000 9

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για τη λήψη προφυλάξεων για να διασφαλιστεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να πυροδοτήσει εχθροπραξίες ή να διατάξει μια πυρηνική επίθεση στις εναπομείνασσες δύο εβδομάδες στο αξίωμά του, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς για τα πυρηνικά όπλα.

«Σήμερα το πρωί, μίλησα με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Μαρκ Μίλεϊ για να συζητήσουμε τα διαθέσιμα μέτρα ώστε να αποφευχθεί ένας ασταθής πρόεδρος να ξεκινήσει εχθροπραξίες ή να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς εκτόξευσης και να διατάξει ένα πυρηνικό πλήγμα» ανέφερε η Πελόζι, σε επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου.

«Η κατάσταση με αυτόν τον ανισόρροπο πρόεδρο δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη», πρόσθεσε. Απείλησε μάλιστα ότι το Κογκρέσο θα αναλάβει δράση αν ο Τραμπ δεν αποχωρήσει «αμέσως και εθελοντικά» από τον Λευκό Οίκο, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί.

Ο εκπρόσωπος του Μίλεϊ, συνταγματάρχης Ντέιβ Μπάτλερ, επιβεβαίωσε αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία της Πελόζι. Ο στρατηγός «απάντησε στα ερωτήματά της για την ιεραρχία των πυρηνικών», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ταυτόχρονα ο ανώτατος διοικητής του στρατού. Εκείνος δίνει την εντολή ενεργοποίησης του πυρηνικού οπλοστασίου στον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, ο οποίος την μεταβιβάζει στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, εφόσον είναι νόμιμη.

Σημειώνεται ότι οι οπαδοί του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την Τετάρτη “μπούκαραν” μέχρι και στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι, όπου προκάλεσαν ζημιές, έσπασαν έναν καθρέφτη και έκλεψαν έναν φορητό υπολογιστή, ο οποίος χρησιμοποιείτο για παρουσιάσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων, δήλωσε  ένας από τους βοηθούς της Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής. Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κλοπή ηλεκτρονικών συσκευών από γραφεία κοινοβουλετικών παραμένει μεγάλη ανησυχία μετά τα γεγονότα της Τετάρτης.  Πλέον ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα παραδώσει την εξουσία στον Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου, όμως η Πελόζι είπε την Πέμπτη ότι η κάθε ημέρα που απομένει ακόμα μπορεί να εξελιχθεί σε «θρίλερ» για την Αμερική.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…