Πειραιάς: Αστυνομικοί έδιωξαν δημοσιογράφους από τα δικαστήρια – Δεν τους άφησαν να καλύψουν υποθέσεις

Η αστυνομία, μάλιστα, προειδοποίησε ότι εάν οι δημοσιογράφοι δεν αποχωρήσουν από τον χώρο θα προβεί σε άλλα… μέτρα.

Πειραιάς

Ένα ακόμα περιστατικό που κάνει φανερή την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έγινε αυτή τη φορά στα δικαστήρια Πειραιά, με αστυνομικούς να μην επιτρέπουν σε δημοσιογράφους να καλύψουν επιθέσεις και να τους διώχνουν.

Πιο συγκεκριμένα αν και είχε δοθεί άδεια στους δημοσιογράφους από τον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά, αστυνομικοί τους έδιωξαν με απειλές από τον α’ όροφο των δικαστηρίων και δεν επέτρεψαν την κάλυψη δύο εξαιρετικά σημαντικών υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι οι διαπιστευμένοι συντάκτες είχαν λάβει άδεια για να βρίσκονται στον α’ όροφο των δικαστηρίων από τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά, ώστε να καλύψουν τις απολογίες των εμπλεκομένων στις υποθέσεις σχετικά με την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού και με την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά με εμπλοκή Λιμενικών, οι αστυνομικοί τους το απαγόρευσαν.

Μάλιστα οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ψευδώς τη διοίκηση του Πρωτοδικείου ότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται εκεί με κάμερες, ενώ τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν εκτός του κτιρίου.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να παρακρατήσουν τις δημοσιογραφικές ταυτότητες, τις οποίες επέστρεψαν μετά από μερικά λεπτά, ενώ προειδοποίησαν ότι εάν οι δημοσιογράφοι δεν αποχωρήσουν από τον χώρο θα προβούν σε άλλα… μέτρα.

Τελικά, αστυνομικός συνόδευσε τους δημοσιογράφους στο ισόγειο των δικαστηρίων χωρίς να υπάρχει ανάκληση της εντολής του προϊσταμένου για παραμονή τους στον α’ όροφο των δικαστηρίων του Πειραιά.

Φρίκη στη Χαλκίδα: 63χρονη δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές – Πιθανή νέα γυναικοκτονία

Φρίκη στη Χαλκίδα: 63χρονη δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές – Πιθανή νέα γυναικοκτονία

Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στο περιβάλλον της άτυχης γυναίκας καθώς δεν υπήρξαν σημάδια παραβίασης της…

«Θα χτυπούσατε και το παιδί σας έτσι;» – Η Ναταλία Ρασούλη γράφει για το μεγάλο νικητή της Eurovision

«Θα χτυπούσατε και το παιδί σας έτσι;» – Η Ναταλία Ρασούλη γράφει για το μεγάλο νικητή της Eurovision

«Δεν πικραίνεστε με την πίκρα του; Δεν θέλετε να είναι κι εκείνος χαρούμενος; Τι κακό…