Πειθαρχική έρευνα κατά Κουτζαμάνη και άλλων εισαγγελέων διέταξε ο Παρασκευόπουλος

Ο υπ. Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, διέταξε την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας ώστε να διευκρινιστούν τα περιγραφόμενα στην αναφορά που έχει καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής σχετικά με χειρισμούς δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου μεταξύ των οποίων είναι και για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη.

573f54b61dc52445358b5414

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παρασκευόπουλος, μετά την υποβολή της αναφοράς από τον κ. Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, για την υπόθεση Βγενόπουλου, κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου των όσων κατήγγειλε ο κ. Αγγελής. Η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Ο κ. Αγγελής επιρρίπτει ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Βγενόπουλου τόσο στην κ. Κουτζαμάνη, όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως είναι η Γεωργία Τσατάνη (χειρίστηκε την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου), ο Νίκος Ορνεράκης κ.λπ.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε δημοσίευμα ηλεκτρονικού Τύπου για το αν έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα για την αναφορά του κ. Αγγελή, τονίζε ότι «η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική».

Στην πολυσέλιδη αναφορά του, ο Εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, κατήγγειλε μεθοδεύσεις υπέρ του Ανδρέα Βγενόπουλου στους κόλπους της Δικαιοσύνης, προκαλώντας νέα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένοι ανώτατοι εισαγγελείς.

Ο κ. Αγγελής εξαπέλυσε πυρά κατά συγκεκριμένων προσώπων και κυρίως κατά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, αλλά και του επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου. Οι καταγγελίες Αγγελή αφορούν μεθοδεύσεις και προσπάθειες κάλυψης του επιχειρηματία Βγενόπουλου ή στην καλύτερη περίπτωση αμέλεια από συνολικά πέντε συναδέλφους του: δηλαδή, πέρα από την Κουτζαμάνη και τον Ντογιάκο, τη Γεωργία Τσατάνη η οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση, στον Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο, την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και τον σύνδεσμο της EUROJUST Νίκο Ορνεράκη. Για τους δύο τελευταίους αφήνει να εννοηθεί πως ενδεχομένως να εκτελούσαν εντολές των ανωτέρων τους.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…