Η φράση που χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας βέβαια, ανήκει στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος την είχε χρησιμοποιήσει το 1929 κατά την έναρξη των εργασιών του νεοσύστατου – τότε – Συμβουλίου της Επικρατείας. Ωστόσο, το 2020 σε μια χώρα που με δημοψήφισμα αποφάσισε να απαλλαγεί από τη βασιλεία, είναι το λιγότερο παράταιρη.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής είπε:
«Σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας στο γραφείο σας, το γραφείο της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενός Δικαστηρίου για το οποίο ο αείμνηστος Μιχαήλ Στασινόπουλος, πρώτος Πρόεδρος της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και διατελέσας επίσης Πρόεδρος του αυτού Δικαστηρίου, έγραψε πως «εδημιούργησε μία νέαν εποχήν εις τον δημόσιον βίον της χώρας». Αυτή τη νέα εποχή απηχεί πλήρως η κατεύθυνση που έδωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ομιλών τον Μάιο του 1929 επ’ ευκαιρία της ενάρξεως των εργασιών του Συμβουλίου της Επικρατείας. ‘Θέσατε υπέρ τον Υπουργόν… τον νόμον, διότι ο νόμος πρέπει να είναι ανώτερος και του μικρού υπαλλήλου και του ανωτέρου, ανώτερος πασών των αρχών, ανώτερος και του Υπουργού και του Βασιλέως ακόμη, αν πρόκειται το έργον της ανορθώσεως να διεξαχθεί μέχρι τέλους επιτυχώς’».
Άμεση ήταν η αντίδραση από την μεριά του ΚΙΝΑΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου, Παναγιώτη Βλάχο να σχολιάζει:
«Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στη νέα ΠτΔ – εκτός των άλλων- να είναι ανώτερη «υπουργού και βασιλέως». Κάποιος να θυμίσει στον αξιότιμο Πρόεδρο ότι το πολίτευμα άλλαξε το 1974».