Πεδίο μάχης το Κίεβο για δεύτερη συνεχή μέρα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι του Κιέβου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Οι διαδηλωτές ύψωσαν και πάλι οδοφράγματα από κατεστραμμένα…

kievo 2

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι του Κιέβου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Οι διαδηλωτές ύψωσαν και πάλι οδοφράγματα από κατεστραμμένα αυτοκίνητα και ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press οι διαδηλωτές παραμένουν σε κεντρικό δρόμο του Κιέβου. Η ένταση που προέκυψε το βράδυ της Κυριακής δεν λέει να εκτονωθεί.

Οι συγκρούσεις έχουν να κάνουν με την πρόσφατη ψήφιση της νομοθεσίας , με την οποία απαγορεύονται οι μαζικές διαμαρτυρίες. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει ουκ ολίγες διαδηλώσεις κατά της φιλορωσικής προεδρίας Γιανούκοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν την Κυριακή. Διαδηλωτές που εξέφραζαν την αντίθεσή τους κατά του επίμαχου νομοσχεδίου αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης και κατευθύνθηκαν προς το κοινοβούλιο.

Ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν στους διαδηλωτές με ιδιαίτερη βιαιότητα. Δεκάδες αστυνομικοί  αλλά και διαδηλωτές τραυματίστηκαν