Newsroom

Newsroom

PC σε "τουβλάκια" για εύκολη συναρμολόγηση

Μέσα στην τεράστια ποικιλία εκθεμάτων της φετινής CES στο Λας Βέγκας, η Razer φαίνεται πως κατάφερε να ξεχωρίσει, χάρη στο…

neopc 1

Μέσα στην τεράστια ποικιλία εκθεμάτων της φετινής CES στο Λας Βέγκας, η Razer φαίνεται πως κατάφερε να ξεχωρίσει, χάρη στο Project Christine, το οποίο φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στον χώρο των desktop PC.
Το Project Christine παραπέμπει σε κατασκευή με τουβλάκια Lego, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι η δημιουργία ενός παιχνιδιού, αλλά ενός ισχυρού desktop PC με gaming προσανατολισμό. Αν και το σχέδιο που επεδείχθη στην έκθεση δεν αποτελεί λειτουργικό πρωτότυπο, παρουσιάζει ξεκάθαρα την κατεύθυνση στην οποία κινείται η εταιρεία: το εν λόγω σύστημα θα αποτελεί ένα πλαίσιο, εντός του οποίου θα τοποθετούνται τα διάφορα τμήματα που θα απαρτίζουν τον «πύργο» στο σύνολό του: RAM, κάρτες γραφικών, επεξεργαστές, ηχεία, σκληροί δίσκοι κ.α θα μπορούν να παραγγέλλονται μεμονωμένα και να εγκαθίστανται εύκολα και γρήγορα από τον κάτοχο του συστήματος. Η «ραχοκοκαλιά» PCI-Express αναλαμβάνει τον συγχρονισμό και συντονισμό των διαφόρων εξαρτημάτων.
Κοινώς, η αναβάθμιση ενός συστήματος δεν θα προϋποθέτει τις σύνθετες διαδικασίες που υπάρχουν σήμερα (άνοιγμα υπολογιστή και σειρά συνδέσεων και αλλαγών στο εσωτερικό του συστήματος), αλλά θα είναι τόσο απλή όσο η αφαίρεση ενός από τα «τουβλάκια» και η εισαγωγή ενός άλλου.Τα κομμάτια μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες σειρές και συνδυασμούς, συνδεόμενα με ένα κεντρικό σύστημα υγρής ψύξης, που, με τη σειρά του, εγγυάται χαμηλές θερμοκρασίες και μείωση θορύβου, ενώ, λόγω των υψηλών επιδόσεών του, «ανοίγει» και δυνατότητες overclocking των επιμέρους εξαρτημάτων, ώστε η απόδοσή τους να υπερβαίνει τις εργοστασιακές προδιαγραφές.
«Πρόκειται για το πρώτο σύστημα gaming που θα είναι σε θέση να συμβαδίζει με την τεχνολογία, και θα μπορούσε να επιτρέψει στους καταναλωτές να μην αγοράσουν ξανά άλλον υπολογιστή ή σύστημα gaming» δήλωσε ο Μιν Λιανγκ Ταν, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Razer. Το βασικό πλεονέκτημα του Project Christine, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι ότι, εάν τελικά το πρόγραμμα προχωρήσει και «δει» έξοδο στην αγορά, θα επιτρέπει σε χρήστες με ελάχιστες γνώσεις hardware να επεμβαίνουν στα «ενδότερα» του υπολογιστή τους, κάτι που με τη σειρά του η Razer ελπίζει πως θα ανοίξει τον δρόμο για υιοθέτηση της συγκεκριμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας και από άλλους κατασκευαστές. Επίσης, σημειώνεται ότι η εταιρεία επεσήμανε ότι το σύστημα θα είναι σε θέση να «τρέχει» πολλαπλά λειτουργικά συστήματα. Το Project Christine έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στον ειδικό Τύπο, ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το όλο πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη σε concept στάδιο – οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει διαθέσιμο στο καταναλωτικό κοινό – ενώ αρκετοί εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με το κατά πόσον η εταιρεία θα είναι σε θέση να συμβαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας κατασκευάζοντας τα αντίστοιχα modules κάθε φορά που θα κυκλοφορούν νέα εξαρτήματα (κάρτες γραφικών κ.α), ή κατά πόσον το συγκεκριμένο πρότυπο θα υιοθετηθεί από κατασκευαστές, έτσι ώστε αυτοί να κατασκευάζουν από μόνοι τους κομμάτια για χρήση σε συστήματα της συγκεκριμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας.    naftemporiki.gr

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…