Newsroom

Newsroom

Παζάρι Γαλλίας-Τουρκίας για την πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων

Ο Ερντογάν προσέγγισε τον πρόεδρο της Γαλλίας για να προμηθευτεί ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα και η  κυβέρνηση Μακρόν, που προ ημερών «σφράγισε» τη συμφωνία με την Ελλάδα για την πώληση πολεμικών αεροπλάνων, δεν απάντησε αρνητικά και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης πυραύλων αεράμυνας προς την Τουρκία.

AP 18300654344724

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ο Ερντογάν επικοινώνησε προ ημερών με τον Μακρόν προκειμένου να του ζητήσει να άρει την αντίθεσή του στην τουρκική συμμετοχή στη συμπαραγωγή του ευρωπαϊκού πυραυλικού συστήματος Eurosam SAMP/T, παρά την έντονη κριτική που ασκείται από αξιωματούχος της Τουρκίας προς τον Μακρόν για λογική αποικιοκρατικής λογικής στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία επιδιώκει να αγοράσει πυραύλους αεράμυνας και το SAMP/T, που παράγεται από κοινού από τη Γαλλία και την Ιταλία, είναι ένα διαλειτουργικό σύστημα του ΝΑΤΟ και μια εναλλακτική λύση από τους ρωσικούς S-400, ένα κινητό πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρος, που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση ποικίλων εναέριων απειλών, το οποίο πάντως δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα η Άγκυρα.

Ο Μακρόν δεν απέρριψε το αίτημα του Ερντογάν, ωστόσο σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο που επικαλείται το δημοσίευμα, του ζήτησε να αποσαφηνίσει τους μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει η Τουρκία για τα συριακά εδάφη.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν είχε επιτεθεί ευθέως στον Μακρόν για την ανατολική Μεσόγειο. «Ο Μακρόν συνεχίζει να υπερασπίζεται την αποικιοκρατική πολιτική, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των καταπιεσμένων ανθρώπων και να αντιτίθεται στην αποικιοκρατική πολιτική. Πρόκειται για ένα συνηθισμένη τακτική των αποικιοκρατών το να επιδίδονται σε ψευδείς εκδηλώσεις αγάπης για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα στοχεύουν τους πραγματικούς πατριώτες. Ο Μακρόν είναι υπεύθυνος για τις μαζικές δολοφονίες του Χαφτάρ στη Λιβύη.Ο Μακρόν συνεχίζει να προωθεί αυτή την ατζέντα στην ανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα».

Πηγή: thepressproject.gr

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…