Παυλόπουλος: "Θεωρητικά στην επόμενη Βουλή μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος ακόμα και με 75 ψήφους"

«Θεωρητικά μπορεί στην επόμενη Βουλή να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 75 ψήφους», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης…

4 35 thumb large

«Θεωρητικά μπορεί στην επόμενη Βουλή να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 75 ψήφους», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real Fm 97.8. «Το Σύνταγμα ορίζει ποια είναι η σχετική πλειοψηφία στο άρθρο 67. Σύμφωνα με το Σύνταγμα η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών που όμως δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ¼ του όλου των βουλευτών», εξήγησε  κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε:

«Θεωρητικά, αν ερμηνεύσουμε το Σύνταγμα  θα μπορούσε στην τρίτη ψηφοφορία, έπειτα από διενέργεια εκλογών, να εκλεγεί πρόεδρος με 75 θετικές ψήφους, εάν δεν υπάρχουν περισσότερες αρνητικές. Οι πρώτες δύο απαιτούν πλειοψηφία 180 και 151 βουλευτών». «Το Σύνταγμα είναι υποχρεωμένο να μην αφήνει κενό όταν οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Εδώ η ευθύνη ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Με όλο τον σεβασμό, η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση». «Ουδέποτε έχουμε χρησιμοποιήσει αυτές τις  διατάξεις. Είναι κρίμα να ασχολούμαστε με αυτά. Οι προτεραιότητές μας θα έπρεπε να είναι άλλες», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…